Korps

Geloven in de Buurt - locatie Emmen

location_on
Van Schaikweg 42-44
7811 DZ Emmen
access_time
Vandaag open van 10:00 - 15:00
Toon alle openingstijden

Is een kerkelijke gemeente van het Leger des Heils. De Bijbel, Gods Woord staat centraal, er is ruimte voor ontmoeting. Ons korps probeert handen en voeten te geven aan het Evangelie, de Blijde Boodschap van Jezus! We werken intensief samen met vrijwilligers van andere kerken om in WOORD en DAAD zichtbaar te zijn in deze wereld.

Kerkdienst:
Op zondag houden we onze kerkdienst (samenkomst). We brengen God de dank en eer van ons leven, we zoeken zijn nabijheid om opgebouwd en bemoedigd te worden. De eredienst kenmerkt zich door gebed, samenzang, woorden van persoonlijk beleven en een praktische overdenking vanuit de Bijbel. Meestal zorgt het muziekkorps voor de muzikale begeleiding. Voor de kinderen tot 12 jaar wordt tijdens de dienst een aparte ‘kinderdienst’ georganiseerd. Daar komen zij in hun eigen taal wat meer te weten over verschillende thema’s omtrent het geloof en hoe we als mensen met elkaar om dienen te gaan. Daarnaast is er iedere zondagmorgen een bidstond, momenten van gebed, voorbede, dank en eer.

Bijbelstudie:
Het is belangrijk om met elkaar over het Evangelie te praten. Graag ondersteunen wij mensen om hun persoonlijke geloof te verdiepen. Als u zich wilt verdiepen in het christelijk geloof kan dat in een bijbelgespreksgroep, deze vindt projectmatig plaats. De groep bestaat doorgaans uit tien tot vijftien deelnemers met heel verschillende achtergronden, ook niet gelovigen zijn welkom. Er worden (actuele) thema’s behandeld, in het licht van de Bijbel. Steeds gaat het om de vraag: ‘Wat heeft Gods woord, de Bijbel ons te zeggen? En, welke rol kan het geloof spelen in werk, gezin en het contacten met anderen?’

Pastorale zorg:
Als u pastorale hulp nodig hebt, kunt u terecht bij het Leger des Heils. Misschien heeft u ook een advies nodig of wilt u eens een goed en vertrouwelijk gesprek, wij willen er graag voor u zijn.

Maatschappelijk spreekuur:
Komt u er niet uit met de burgerlijke gemeente, belastingdienst of andere instanties of bent u verdwaald in het doolhof dat sociale zekerheid heet? Of heeft u te maken met (dreigende) schulden? Loop dan eens binnen op het maatschappelijk spreekuur in ons gebouw aan de Van Schaikweg 44. Onze medewerkers helpen u graag met maatschappelijke en sociaaljuridische vragen.

Servicecentrum, Kledingwinkel en Albatrosloods:
In onze ruim gesorteerde winkel aan de Van Schaikweg 44 vindt u een collectie zeer betaalbare tweedehands dames-, heren- en kinderkleding. Kom eens langs op een van de openingsdagen. Duren de dagen lang? Heeft u behoefte aan mensen om u heen? Een kopje koffie of thee? Een praatje? Kom dan eens langs in onze winkel, de koffie en een luisterend oor staan altijd klaar! Ook de Albatrosloods aan de Albatrosstraat 1 biedt mogelijkheden om op een voordelige manier aan uw huisraad te komen. Er zijn goede bruikbare goederen voor een betaalbare prijs.

Facebook

Meer informatie over onze activiteiten?
Kijk op onze Facebookpagina?