Buurthuiskamer

Huiskamer Samen Assen

location_on
Brink 42
9401 HV Assen
phone
access_time
Vandaag open van 09:00 - 15:00
Toon alle openingstijden

Wie zijn wij?

De Huiskamer Samen Assen is een buurthuis van en door bewoners van Assen.

We zitten op een unieke plek in het historisch centrum, aan de Brink van Assen.

De Huiskamer Samen Assen is er voor alle mensen in Assen.

Dit doen we niet alleen maar samen met vrijwilligers en externe partners. Daarom heten we ook Huiskamer Samen Assen.

We willen een verbindende factor zijn voor alle mensen in Assen. De één is ondernemer, enthousiaste vrijwilliger, zzp'er, professional of ervaringsdeskundige.

De ander zoekt een fijne dagopvang of een veilige, positieve plek om weer deel te gaan nemen aan de maatschappij. Wij hebben wat voor allen.

Bij ons is de sfeer open en positief en we zoeken altijd naar de kracht in elkaar. Het is een plek met meerdere doeleinden. Voor de een is het een tweede thuis, voor de ander een plek om gezellig bij te kletsen en koffie te drinken. Voor anderen een plek om hun talenten te ontwikkelen of in te zetten voor een ander. We mogen fouten maken, want daarvan leren we.

We proberen zoveel mogelijk te werken vanuit ieders talent. Ook willen wij een plek zijn waar gesprekken en activiteiten plaatsvinden die gericht zijn op zingeving. We lopen hierbij naast mensen en sluiten nauw aan bij concrete vragen en behoeften van de buurt en de individuele bezoeker.

AGENDA

ma
10:00 - 12:00

Samen FIT

Om de week maken we gezamenlijk een wandeling of doen we oefeningen en lunchen we gezellig achteraf. Wil je mee doen? Laat het ons weten.
10:00 - 12:00

Naaiatelier open

Breng kleine herstelwerkzaamheden of doe mee en maak iets creatiefs van stof. Kom gerust langs.
di
12:00 - 14:00

Pannenkoekenmiddag

Elke dinsdag maken we verse pannenkoeken voor bezoekers. Ook zin in een pannenkoek? We verkopen ze voor kleine prijsjes.
11:00 - 15:00

Bakken

We bakken verse appeltaarten en andere lekkernijen. Wil je mee helpen bakken? Laat het ons weten.
wo
11:30 - 13:30

Lunch Cafe

Kom gezellig lunchen. Elke week hebben we een ander broodje van de week en een heerlijke verse soep. Uiteraard tegen kleine prijsjes.
do
11:30 - 13:30

Lunch Cafe

Kom gezellig lunchen. Elke week hebben we een ander broodje van de week en een heerlijke verse soep. Uiteraard tegen kleine prijsjes.
vr
11:30 - 13:30

Lunch Cafe

Kom gezellig lunchen. Elke week hebben we een ander broodje van de week en een heerlijke verse soep. Uiteraard tegen kleine prijsjes.
19:30 - 21:30

Spelletjes avond

Elke vrijdagavond is het spelletjes avond. We wisselen verschillende activiteiten af. Zoals Bingo, Sjoelen, Klaverjassen, Bordspellen, Pub Quiz. Kom je ook? Super gezellig!

VRIJWILLIGERS GEZOCHT

Hou jij van mensen en bloemen?

Twee keer in de week krijgen wij bloemen van een lokale supermarkt aangeboden.

We zijn op zoek naar een of meerdere personen die het leuk vinden ons te helpen deze bloemen samen met iemand met een licht verstandelijke berperking in vaasjes te zetten of gezellig te schikken.

Uiteraard hoef je niet twee keer in de week te komen, maar kunnen we samen kijken naar wat er mogelijk is.

Ben je goed met mensen en creatief met een naaimachine ?

Lijkt het jou leuk samen met andere te komen helpen in het naaiatelier?

We hebben plek voor personen die op de maandagochtend van 10:00 - 12:00 zijn of haar creatieve uitspattingen wil loslaten in het atelier. Samen met anderen. Soms begeleid je ook mensen die willen leren naaien of mee willen doen met een creatieve workshop. Ook ontvang je mensen die met kleding komen voor kleine herstelwerkzaamheden.

VERGADERRUIMTEN MET OF ZONDER BUFFET TE HUUR

Op onze locatie hebben we twee vergaderruimten beschikbaar.

De TEAROOM

Is een gezellige en sfeervolle hoekkamer in ons historische pand met veel licht. De hoge ramen geven uitzicht op de prachtige Brink van Assen en het Drents Museum. Echt een unieke plek.

Aantal pers: 13 - 20

Wifi / Beamer / Flip over

De BOVENKAMER

Is een grote karakteristieke ruimte in ons historisch pand met een schuindak waar je met een grote groep kunt zitten in verschillende opstellingen. Wanneer je de tafels aan de kant shuift creëer je een grote ruimte waar je fysieke oefeningen zou kunnen doen.

Aantal pers: 20 - 30

Wifi / Beamer / Flip over

Het LUNCH CAFE met keuken en bar (beperkte tijden te huur*)

In ons gezellige lunch cafe hebben we een cafe opstelling en is een keuken en spoelkeuken aanwezig met een aparte gezellige bar. Daarnaast hebben we een gezellige zithoek met een hoekbank en twee fauteuils. Ook is er een kleine vleugelpiano aanwezig.

Aantal pers : 30 - 50

Wifi / SmartTV / Flip over

* Het lunch cafe is alleen tijdens weekenden te huur en in overleg 's avonds.

Vraag naar de prijzen.

FLEXPLEKKEN

Op de bovenverdieping van ons historische pand zijn drie ruime flexplekken aanwezig. Die flexplekken zijn gesitueerd in een kantoor wat goed verlicht wordt door een aantal grote ramen. Het uitzicht is op het plein van het Drents Museum en aan de andere kant op de bomen van de Gouveneurstuin.

Wifi / Eigen Buro / Bonenkoffie apparaat / Keukentje / Toilet

Vraag naar de prijzen

ADVIES RUIMTE EN SPREEKKAMER

Adviesruimte

De adviesruimte is een goed verlichte, hoge ruimte op een hoek van ons historische pand. De ruimte is via een aparte deur aan de achterzijde van ons pand te betreden. Er staat hier een groot buro met een comfortabele burostoel en twee stoelen voor gasten. Ook is er een kapstok aanwezig en eventueel een kast voor spullen.

De ruimte is uitermate geschikt voor het voeren van gesprekken met klanten, gasten of clienten.

De ruimte is per persoon, per uur te huren.

Wifi / Flipover / Koffie en thee en koek

Spreekkamer

De spreekkamer is een rustige kamer op de bovenverdieping van ons historische pand. Dit is een ideale ruimte om prive met een gast te zitten in een informele en neutrale setting aan een buro of een gezellig zitje.

De ruimte is per persoon, per uur te huur.

Wifi / Flipover / Koffie en thee en koek

Vraag naar de prijzen

ACTIVITEITEN

Activiteiten Huiskamer Samen Assen November