Kledingwinkels

Op zoek naar kwalitatief goede tweedehandskleding voor een lage prijs? Bezoek dan onze kledingwinkels. Je koopt er vaak al kleding vanaf een paar euro. Wij verkopen gebruikte kleding, gesorteerd op kwaliteit. Je zult verbaasd staan van wat je kunt kopen voor die prijs. En als je er toch bent, drink dan even een kop koffie of thee mee. Niet verplicht, maar wel zo gezellig. De deur staat voor je open. Je bent van harte welkom!

Kledingwinkel Middelburg (korpsgebouw)
Het Zwin 1, Middelburg
Geopend dinsdag en donderdag van 9.30 uur tot 13.00 uur.

Kledingwinkel Vlissingen (steunpunt)
Singel 254 (hoek Paul Krugerstraat)
Geopend maandag van 13.30 uur tot 15.30 uur, woensdag van 9.00 uur tot 15.30 uur en op vrijdag van 9.00 uur tot 15.30 uur.

Kleding inleveren
Wilt u kleding inleveren? Ga dan naar één van de dichtstbijzijnde kledingcontainers, de kledingwinkels in Vlissingen en Middelburg of gebruik de kledingcontainer van het korpsgebouw aan Het Zwin in Middelburg.

Waarom zamelen we kleding in?
Ieder jaar gooit een Nederlander gemiddeld veertien kilo kleding in de vuilnisbak. Zonde! Want die kleding kunnen we nog prima gebruiken. Daarom zamelt het Leger des Heils al meer dan honderd jaar gebruikte kleding en textiel in. Via de bekende kledingcontainers, speciale kledingwinkels of via huis-aan-huis-acties acties via scholen en verenigingen.

De kleding die wij inzamelen verkopen wij aan textielsorteerbedrijven, of tegen sociale prijzen in onze tweedehandskledingwinkels. Het geld dat we daarmee verdienen gebruiken we om projecten van het Leger des Heils te ondersteunen. Van de ingezamelde kleding houden we een deel apart om uit te delen bij rampen en noodsituaties.

Natuurlijk sparen we met het hergebruik ook het milieu. Iedere kilo kleding die we opnieuw gebruiken, scheelt 3,4 kg CO2. Simpelweg omdat we daarvoor geen nieuwe kleren hoeven te maken.