Jongsoldatenles

Praktisch Bijbelonderwijs voor kinderen

Tijdens jongsoldatenles krijgen jongeren van 10-12 jaar creatieve lessen over het christelijk geloof, de Bijbel en het Leger des Heils. Dit doen wij in de vorm van leuke opdrachten, het zingen van liederen, maar ook door het lezen van Bijbelteksten. Het zijn eigentijdse lessen waarin wordt gekeken hoe de kinderen hun geloof heel praktisch een onderdeel kunnen laten zijn van hun dagelijks leven.

Na verloop van tijd kunnen de kinderen ervoor kiezen om jongsoldaat te worden.

Jongsoldaat: de meest gestelde vragen
Wat is een jongsoldaat?

Een jongsoldaat is een kind dat lid is van onze kerk en wil laten zien dat hij of zij bij God hoort.

Hoe word ik jongsoldaat?

Als je minstens zeven jaar bent, mag je jongsoldaat worden. Je kunt dan naar een korps (kerk van het Leger des Heils) bij jou in de buurt om speciale lessen te volgen. Daar leer je veel over Jezus en over het Leger des Heils. Na afloop van de lessen word je in een bijzondere samenkomst jongsoldaat door de jongsoldatenbelofte te ondertekenen.

Wat staat er in de jongsoldatenbelofte?

In de jongsoldatenbelofte staat het volgende: “Ik heb God om vergeving gevraagd. Ik houd van Hem en wil doen wat Hij mij vraagt. Omdat Jezus mijn zonden vergaf, vertrouw ik erop dat Hij mij ook helpt om goed te zijn. Ik zal anderen helpen Hem ook te volgen. Ik beloof te bidden, de Bijbel te lezen en met zijn hulp rein te leven, in gedachten, woord en daad. Dat betekent ook dat ik geen alcohol, tabak en drugs gebruik."

Meer informatie
Lijkt het je leuk en wil je ook een jongsoldatenles bezoeken? Meld je dan aan via korps.walcheren@legerdesheils.nl of bel met (0118) 61 48 77.