Kledingbank Nijverdal

Sinds juni 2015 is er bij het Leger des Heils in Nijverdal een kledingbank. In tegenstelling tot de kledingwinkel, waar men tegen kleine prijsjes goede gedragen kleding kan kopen, is de kleding in de kledingbank voor de doelgroep gratis.

Waarom een kledingbank?
Door verschillende oorzaken kan het zo zijn dat je niet meer rond kunt komen. Een van de gevolgen is dan dat door veel huishoudens bespaard wordt op de aanschaf van kleding. Kleding is één van de basisbehoeften; immers er goed uitzien is ontzettend belangrijk want:
. goede kleding versterkt je gevoel van eigenwaarde;
. de eerste indruk van iemand is belangrijk: hoe kom je over, ben je betrouwbaar?
. voor kinderen op school: hoor je erbij of word je buitengesloten?
. voor wie gaat solliciteren, wat is de eerste indruk bij een werkgever
. participatie en perspectief in de maatschappij.
Als kleding gratis wordt verkregen, kan extra geld worden besteed aan o.a. vakantie, viering van verjaardagen, warme maaltijden of energie. Zo snijdt het mes aan twee kanten.
Een ander aspect van de kledingbank is dat kleding die in winkels niet verkocht wordt en kleding die bij mensen thuis in de kast ligt, bij de kledingbank een nieuwe bestemming krijgt.
De kledingbank streeft naar een ruim aanbod van nieuwe kleding aangevuld met goede gebruikte en modieuze kleding.

Voor wie?
Onze doelgroep zijn in eerste instantie de klanten die binnenkomen via de voedselbank. Via een indicatie, verwijzing van de voedselbank kan men 2 x per jaar aan de hand van een klantenkaart ca. 10 kledingstukken uitzoeken.
De kledingbank is vooralsnog 1 middag per maand geopend.
Wilt u hiervan gebruik maken en bent u als klant bij de voedselbank bekend dan kunt u via de voedselbank een verwijzing krijgen.
Voor meer informatie klik hier link naar reactieformulier
 
Wilt u uw goede of wilt u nieuwe kleding, schoenen doneren dan kan dit. U kunt het kwijt bij ons gebouw aan de voorzijde Grotestraat 47 Nijverdal.
Ook kunt de kledingbank financieel steunen.
Het rekeningnummer is NL24 RABO 0168 4763 04 onder vermelding van “Kledingbank”
Uw gift is dan specifiek bestemd voor de kledingbank.
Wij zijn als ANBI geregistreerd dus uw gift is fiscaal aftrekbaar!