Het Leger des Heils in Emmeloord is verhuisd

14-11-2020

Nieuwe_locatie_Emmeloord

Zoals bekend moest de locatie van het Leger des Heils aan de Noordzijde plaats maken voor nieuwbouw en heeft het Leger des Heils per 10 november 2020 een nieuwe locatie gevonden aan de Europalaan 94 in Emmeloord. Ellen Steenbergen van het Leger des Heils; “We zien er naar uit om op de nieuwe locatie te beginnen. Er is hard gewerkt om het een mooie gezellige en warme plek te maken waar je je thuis mag voelen.” “Het pand aan de Europalaan 94 ligt op een goede locatie, midden in de woonwijk”, vult Corrie van de Greijn, coördinator buurthuiskamer aan. Als we per 10 november weer opengaan kunnen mensen bij ons binnenkomen voor een praatje, kopje koffie en goede en duurzame kleding.  

Huiskamer voor en door de buurt  
De huiskamer voor de buurt is een landelijk concept van het Leger des Heils en is bedoeld als een ontmoetingsplek voor waar iedereen welkom is. Jong en oud kan hier terecht voor een kop koffie, een luisterend oor, gezellige maaltijden of het doen van allerlei activiteiten. Ook is er goede duurzame kleding voor dames, heren en kinderen te koop.Het belangrijkste is dat mensen zich thuis voelen, erbij horen en gezien worden.  

Oren en ogen van de buurt  
De medewerkers van de huiskamer hebben een belangrijke verbindende taak. Zij zijn de oren en de ogen van de buurt en kunnen wanneer nodig bezoekers vroegtijdig doorverwijzen naar hulpinstanties. 

Geloofsontmoeting 
Ellen Steenbergen: ”Zondagmiddag om 17.00 uur houden we onze geloofsontmoeting. Een uurtje waarin we met elkaar delen over ons geloof en nadenken over een belangrijke levensthema’s.” Vanwege de verhuizing ligt dat vanaf 25 oktober tot en met 8 november stil. Vanaf 15 november houden we om 17.00 uur weer onze geloofsontmoeting. 

Vanwege de maatregelen rondom het COVID-19 virus wordt de officiële opening uitgesteld naar het voorjaar van 2021. 

Het Leger (Europalaan 94) is vanaf 10 november 2020 open van dinsdag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 12.00 uur en van 13.00 uur tot 16.00 uur. En op zondag van 17.00 uur tot 18.00 uur voor de geloofsontmoeting.