Schuldhulpverlening

Schulden hebben kan erg ingrijpend zijn. Je rekeningen niet meer kunnen betalen of onvoldoende geld overhouden om van te leven kan leiden tot stress en gezondheidsklachten. Over schulden praten we in Nederland niet gemakkelijk. Er ligt een taboe op. Daarom durven veel mensen met (beginnende) schulden vaak niet om hulp te vragen. Misschien begrijpelijk, maar niet verstandig.
image

 

Heeft u schulden of wilt u schulden voorkomen? Maak dan een afspraak via telefoonnummer 06-29810404.
E-mailadres:
shp.hoogeveen@legerdesheils.nl

Iedere donderdag, van 14.30-16.00 uur, is er een spreekuur van de schuldhulppreventie. Dit spreekuur wordt gehouden door Jan de Vries. Locatie: Schutstraat 40.

Iedere eerste en derde maandag van de maand van 19.00-20.00 uur is er een inloopspreekuur van het Diaconaal Platform en Stichting Omzien naar Elkaar (ONE).

Klik hier voor meer informatie over inloopspreekuur De Haven.

De praktijk leert dat de rekeningen zich steeds verder opstapelen met vaak ernstige gevolgen. De deurwaarder komt langs, er wordt beslag gelegd op het inkomen of op de inboedel. Of, erger, de elektriciteit, het gas of het water worden afgesloten waardoor er een bijna onleefbare situatie ontstaat. Omdat voorkomen beter is dan genezen, helpt het Leger des Heils mensen met het in kaart brengen van hun schulden en hun boekhouding. Vaak blijkt dan dat de situatie minder ernstig is dan eerst gedacht en er nog veel mogelijk is om erger te voorkomen. Mocht gespecialiseerde hulp nodig zijn van een schuldhulpinstantie voor, bijvoorbeeld, een schuldsanering, dan helpt het Leger des Heils bij de aanvraag. (Beginnende) schulden? Aarzel niet en neem contact op met het Leger des Heils.