Modeshow voor World Servants

Op 6 maart werd een modeshow gehouden bij onze kledingwinkel. Tijdens deze show werd de nieuwe voorjaarscollectie van de winkel gepresenteerd. De opbrengst van deze dag  was voor een goed doel: het (ver)bouwen van een school in Ghana.

De reis was georganiseerd door World Servants in samenwerking met het Leger des Heils. Patricia Pekel was één van de personen die voor drie weken naar Ghana ging voor een bouwproject. Ghana ligt aan de Golf van Guinee in West-Afrika en grenst aan Burkina Faso, Ivoorkust en Togo. Onderwijs, gezondheidszorg, sanitaire voorzieningen en schoon drinkwater zijn niet of beperkt aanwezig.

Het plan was om met een groep van ongeveer 30 jongeren te gaan bouwen. Zij vertrokken op 24 juli en kwamen op 13 augustus weer terug. Ze gingen op het terrein van The Salvation Army Basis een school bouwen. Het terrein aldaar moest worden opgehoogd en deuren en ramen moesten worden gerepareerd. Omdat de school gebouwd is op een voormalige vuilnisbelt zakt de grond steeds verder in. De muren bevatten scheuren en het terrein staat blank als het een dag geregend heeft. Verder bouwden zij in deze weken een klaslokaal, toiletten en wasgelegenheid. Een bouwproject van World Servants bestaat uit verschillende onderdelen: bouwen, kinderwerk en cultuur. Zij gingen als groep samen met de lokale aannemer en zijn mensen helpen met de bouwwerkzaamheden. Het doel was om het gebouw in ruwbouw af te krijgen. Aan het eind van het project werd het gebouw overgedragen aan de lokale gemeenschap. Zij zorgden voor de afbouw en de inrichting. Het was de bedoeling dat het project gefinancierd werd met behulp van sponsorgeld.

Klik hier voor meer foto's.