Kleding inzamelen

Kleding en schoenen zijn van harte welkom!
U kunt uw kleding en schoenen plaatsen in de groene container naast het pand aan de Noordzijde 12. Natuurlijk is het nog leuker wanneer u de kleding persoonlijk binnenbrengt en even kennis maakt. Dan kunnen wij u ook vertellen en laten zien wat er met uw kleding gebeurt en hoe het weer ten goede komt aan de mensen in de samenleving. Mocht u grote hoeveelheden kleding hebben, dan kunnen we u wellicht helpen met het vervoer.

Uw kleding wordt met respect behandeld. Wij sorteren het en de betere kwaliteit hangen wij in onze winkel. Daar wordt een redelijk bedrag voor gevraagd. Met de opbrengst kunnen wij weer andere projecten steunen. Wanneer mensen niet of nauwelijks iets kunnen betalen, worden er ook kledingpakketten weggegeven. Kleding die niet verkocht wordt, gaat naar het landelijk sorteercentrum in Hattem. Daar wordt het nogmaals gesorteerd en deels doorgevoerd naar het buitenland. Verder wordt het gebruikt in geval van rampen in binnen- of buitenland.
Heeft u vragen, belt u dan naar: 0527-785565  /  038-3332171  /  06-51741725

Leger des Heils ReShare: kledinginzameling
Honderd jaar geleden was het Leger des Heils één van de eerste organisaties die tweedehands kleding inzamelden voor hulpverleningsprojecten. In de loop der tijd zijn we uitgegroeid tot één van de bekendste en meest geliefde inzamelaars. In 2004 werden we bovendien de grootste in Nederland. Dat jaar nam het Leger de activiteiten van Coro Kledinginzameling BV over.
Het inzamelen van kleding doen we sinds 2006 onder de naam Leger des Heils ReShare. We scheiden kleding en schoenen van het afval met het doel om deze producten te hergebruiken. Wat dat oplevert, gebruiken we weer om anderen te helpen. Vandaar de nieuwe naam. Bovendien komen er zo minder kledingstukken en schoenen in de verbrandingsovens terecht.

Inzamelen kan op verschillende manieren. Het merendeel van de kleding krijgen we binnen via de bekende kledingcontainers, die door heel Nederland staan. Daarnaast houden we in veel gemeenten huis-aan-huis-acties en zamelen we in via scholen en verenigingen.
De meeste van de vele kilo’s kleding verkopen wij aan sorteerbedrijven. Maar we houden ook een deel zelf, als noodvoorraad voor eventuele rampsituaties in binnen- en buitenland. Ten slotte is een deel van de ingezamelde kleding terug te vinden in onze eigen tweedehands kledingwinkels. Daar bieden we kwalitatief goede kleding tegen een sociale prijs aan. Van de opbrengst worden verschillende hulpprojecten in binnen- en buitenland bekostigd.

Ga voor meer informatie over Leger des Heils ReShare naar www.reshare.nl.