Esperanza

Esperanza – ‘Hoop’ in het Spaans. Onder deze naam heeft het Leger des Heils in Deventer een huiskamer voor mensen die werkzaam zijn in de prostitutie.

HUISKAMER TIJDENS COVID-19

Leger des Heils biedt huiskamer-spreekuur voor sekswerkers

De coronacrisis stelt ons allemaal voor grote uitdagingen. Die uitdagingen zijn in het bijzonder groot voor mensen die in de prostitutie werken. Vanaf half maart kunnen zij niet meer werken, waarmee zij hun inkomen in een klap kwijtraakten. Het Leger des Heils werkt samen met andere maatschappelijke organisaties om mensen in de prostitutie te ondersteunen. In deze tijd blijkt dat meer dan ooit noodzakelijk te zijn.

In het korpsgebouw van het Leger des Heils aan de Rijkmanstraat 26 in Deventer, is vanaf 1 juni, op elke dinsdag- en donderdagmiddag een huiskamer-spreekuur voor mensen die werken in de prostitutie. Dit is bestemd voor mensen die werken in seksclubs, massagesalons, escort of op welke wijze dan ook, in de regio Deventer en omgeving.  Hier kunnen zij op afspraak terecht met al hun vragen. Ook een telefonisch consult is mogelijk. We denken mee, bieden hulp en verwijzen door. Het Leger des Heils heeft een landelijk netwerk en werkt onder de naam ‘LIV in Connection’ samen met het Scharlaken Koord, Terwille, Kadera en Stichting De Kern.

Het spreekuur vindt plaats op elke dinsdag en donderdag tussen 16.00 en 19.00 uur. Men kan een afspraak maken, ook voor een telefonisch consult. Meer informatie en de contactgegevens zijn te vinden op de volgende website: https://www.legerdesheils.nl/korpsdeventer/esperanza  

Huiskamer ná 1 september

We nodigen de mensen uit om te komen ontspannen, zich welkom te voelen, of niets te hoeven en niets te moeten. Elke dinsdag en vrijdag, tussen 16:00-19:00 uur, is de huiskamer open. Er kan een hapje met ons mee worden gegeten en er is een (Spaanssprekende) maatschappelijk werker aanwezig om hulpvragen aan te stellen. Verder hebben we een kledinghoek en verkopen we werk gerelateerde artikelen. Ook geven we Nederlandse les. Verder bezoeken we mensen die werkzaam zijn in de prostitutie en gaan met hen in gesprek.

We hebben een samenwerkingsverband met diverse maatschappelijke organisaties in de provincie Overijssel, dit onder de naam ‘LIV in connection’. Er werken maatschappelijk werkers, vrijwilligers en daarnaast bieden we ook begeleiding met behulp van een psycholoog. Ook zijn er veilige opvangplekken beschikbaar.

Voor meer informatie over Esperanza:

- Luitenant Ursula van Nieuwenhuijzen, korps.deventer@legerdesheils.nl
- Evelien Kremer via evelien.kremer@legerdesheils.nl of bel met 06-15235055.

Het adres van de huiskamer is: Rijkmanstraat 26, Deventer.