Overdenking

In het plaatselijke kerkblad van korps Apeldoorn staat altijd een overdenking, geschreven door één van de leden. De boodschap van deze overdenking delen we graag met iedereen die onze website bezoekt.
image

Op het juiste moment op de juiste plaats

Lt.-kolonel Ine Voorham

Tijdens mijn vakantie staken we regelmatig met een pontje de Maas over. Soms een grote pont waar ook auto's en vrachtwagens gebruik van kunnen maken. Soms ook hele kleine veerpontjes waar maar een paar fietsen, fietsers en wandelaars op passen.

Op een middag – we hadden net onze boterham gegeten – zagen we aan de overkant van de Maas bij de pont een groep kleurrijke mensen aankomen. Eenmaal dichterbij hoorden we muziek, zagen we vlaggen en hadden we door dat we getuige waren van een bijzondere gebeurtenis. Limburg: het land van vaandelzwaaiers, dansmariekes en fanfares.

De hele optocht wachtte geduldig tot de veerpont klaar was de oversteek te maken. Eenmaal aan de overkant trok een kleurrijke, muzikale optocht voorbij. Een praatje met de 'veerman' later op de pont, leverde de informatie op dat ze dit ieder jaar doen.

We hadden een route uitgestippeld, uitgekozen met welke pontjes we zouden oversteken, waar we eten voor de avondmaaltijd zouden kopen en hoeveel kilometers we zouden fietsen. 'Toevallig' werd deze folklore ons in de schoot geworpen. Als we 's morgens iets later waren vertrokken, hadden we er helemaal niets van gezien. Maar… we waren op het juiste moment op de juiste plaats.

Christenen willen graag met anderen delen hoe goed en liefdevol God is. Daarbij helpt het als je het meest
geschikte moment vindt om met de ander te delen wat je zelf rijk maakt. Wanneer weet je dat dit het moment is? Mijn ervaring is dat met belangstelling van de ander ook het verlangen komt om een praatje te maken waarbij soms ongevraagd zich mo-gelijkheden voordoen om te delen van wat je geloof voor je betekent.

2 Timoteus 4:2a
Verkondig de boodschap, blijf
aandringen, of het nu uitkomt of niet…

Een nieuw seizoen ligt voor ons. Er zijn alweer allerlei activiteiten gepland waarbij we hopen met veel mensen in contact te komen. Voor sommigen betekent het dat zij 'toevallig' op het juiste moment op de juiste plaats zijn en wij in alle bescheidenheid en eenvoud onze ervaringen in het leven met God met hen mogen delen.

Ik wens ons allemaal veel momenten toe waarin we denken: "Dank God, dat ik op het juiste moment op de juiste plaats was en Hij mij geholpen heeft de 'juiste' woorden te spreken".

image