Straatwerving

Ben je door ons aangesproken op straat of aan de deur en heb je daar vragen over? We leggen je graag meer uit over deze manier van werven aan de hand van veelgestelde vragen over dit onderwerp.

Ik ben aangesproken op straat of aan de deur, klopt dit wel?

Ja, het kan kloppen dat je bent aangesproken op straat of aan de deur. Onze wervers gaan wekelijks tot uiterlijk 21.00 uur op pad om te vertellen over ons werk. Zij vragen mensen of ze ons structureel of tijdelijk (voor 9 maanden) willen steunen met een gift.

Hoe weet ik zeker dat dit jullie mensen zijn?
Aan de volgende kenmerken herken je onze wervers:

  • Het zijn vaak jonge mensen.
  • Dragen een jas of t-shirt met logo van het Leger des Heils.
  • Hebben een identificatiebadge bij zich waarmee ze kunnen bewijzen wie ze zijn en voor wie ze werken.
  • Werken met een iPad met een speciale Leger des Heils app waarin alle gegevens worden vastgelegd.
  • Vragen nooit om contant geld. (uitgezonderd tijdens de collecteweek)

Straatwerving & corona
In deze coronatijd werken we op een veilige manier:

  •  Onze wervers hebben een rode anti-loper van anderhalve meter bij zich die ze voor de deur uitrollen.
  •  Mensen hoeven niet meer ter verificatie een handtekening onder het contract te zetten, maar bevestigen de afspraak per sms.
  •  Mensen krijgen een welkomst e-mail ter bevestiging. 

Twijfel?
Ben je er na bovenstaande uitleg nog niet zeker van of degene aan de deur of op straat wel een officiële werver van ons is? Neem dan contact op met Erika Haisma

Waar kan ik wervers tegenkomen?

In het rode blok op deze pagina lees je in welke gemeentes je deze week onze wervers tegen kunt komen. Je kunt ook zien welk goed doel in jouw straat werft door je woonplaats of postcode op de kaart op te zoeken in het wervingsrooster.

Waarom deze manier van werven?

Straatwerving is een middel om mensen bekend te maken met ons werk en om nieuwe donateurs te werven. Het werven op straat gebeurt door een extern wervingsbureau. Door dit wervingswerk uit te besteden kunnen we jaarlijks meer nieuwe donateurs en collectanten verwelkomen die we via andere kanalen niet bereikt hadden.

Klachten

Ben je onlangs benaderd door een werver en heb je hier een klacht over? Dan horen wij dat graag. Mede dankzij jouw reactie zijn wij in staat onze kwaliteit te waarborgen. Het is fijn als je bij een wervingsklacht specifieke details kunt doorgeven als zoals de datum, de locatie/het adres en eventueel zelfs de naam van de werver. Hoe meer details, hoe gerichter wij jouw klacht kunnen behandelen. Een klacht dien je in via dit formulier.