Ik geloof in een samenleving waarin iedereen ertoe doet’

‘Gewoon te moeilijk’, een boek geschreven door Cornel Vader, gaat over het 30 jaar lang omgaan met kwetsbaarheid in het sociale domein. Vader spreekt zich hierin uit over sociale uitsluiting en erbij horen. “Ik geloof in een samenleving waarin iedereen ertoe doet en erbij mag horen. Toch zie ik dat we in ons land uitsluiting creëren door de manier waarop we dingen georganiseerd hebben,” aldus Cornel Vader.

“Als mensen in moeilijkheden komen wordt verwacht dat zij die zelf oplossen of samen met hun familie, vrienden, kerk of werkgever. Pas als dat echt niet lukt mogen hulpverleners iets doen. De drempels daarvoor zijn juist voor mensen met veel problemen tegelijk te hoog geworden. Verwarring en wanhoop zijn daar het gevolg van.’ In zijn boek analyseert Vader de achtergronden van deze groeiende problemen rondom de hulpverlening voor kwetsbare mensen en geeft hij oplossingen aan.

Lovende reacties
“De aanpak van het Leger spreekt me erg aan. Betrokken, bewogen met het lot van de naaste, altijd denken in termen van mogelijkheden en oplossingen. Ieder mens wordt gezien, ieder mens moet kunnen meedoen. Deze beweging geeft zo letterlijk handen en voeten aan het Evangelie. Bij onze plannen om de dak- en thuisloosheid terug te dringen had ik een goede bondgenoot aan hem. Cornel steunde mij in mijn ambitie om de duur in de opvang te beperken tot maximaal drie maanden. Maar zijn bevlogenheid zou ik graag willen houden in onze strijd tegen maatschappelijk onrecht en dak- en thuisloosheid.”
Paul Blokhuis, Staatssecretaris Volksgezondheid, Welzijn en Sport

“Ik heb Cornel Vader leren kennen als iemand die bestuurlijke wijsheid paart aan bezield ongeduld. Het is een weldaad dergelijke bestuurders tegen te komen en met hen te mogen samenwerken. Het contact met Cornel leidde dikwijls tot concrete acties, maar niet zelden ook tot verdieping van mijn eigen visie. Ik ben ervan overtuigd dat Cornel Vader deze kwaliteiten ook elders zal kunnen inzetten, ik wens dat hem, maar zeker ook onze samenleving van harte toe!”
Jacobine Geel, De Nederlandse GGZ


“Cornel inspireert mij elke keer als ik hem ontmoet. Hij laat mij telkens weer zien dat medemenselijkheid en barmhartigheid essentieel zijn voor het geven van duiding en richting aan het leven van de medemens die in verdrukking is geraakt. Dat moet hij blijven doen.”
Reinier van Zuthpen, Nationale Ombudsman

“Cornel Vader is iemand die sociale bewogenheid weet om te zetten in actie. Doordat hij verantwoordelijkheid neemt, kan hij ook anderen aanspreken op hun verantwoordelijkheid. En dat doet hij dan ook. Met veel ervaring, verstand en wijsheid in het sociale domein. En dus met gezag.”
Martin van Rijn, Aedes

Titel: Gewoon te moeilijk
Schrijver: Cornel Vader
Omvang: 200 pagina's
ISBN: 978 90 83114 93 4

Prijs: € 12,00 (Inclusief verzendkkosten)

Het boek van Cornel Vader is te bestellen voor € 12,00 (inclusief verzendkosten) via de onderstaande knop.
Je wordt via deze knop doorgelinkt naar een omgeving waar je je adresgegevens kunt invullen en het verschuldigde bedrag kunt overmaken.

Let op! Na betaling ontvang je een ticket als betaalbewijs.

Vervolgens zal het boek vanuit het hoofdkantoor in Almere verstuurd worden naar het opgegeven adres.