Kom naar de DonutDag op de eerste vrijdag van juni!
Donutdag

DonutDag

Elke eerste vrijdag van juni is het DonutDag! DonutDag is een buurtfeest. Je krijgt gratis donuts van Donut Worry Be Happy bij buurthuiskamers van het Leger des Heils door heel Nederland. We drinken koffie, thee of limonade, spelen donutspelletjes en ontmoeten elkaar als buren. Kom je ook? Kijk op DonutDag.nl voor een buurthuiskamer in jouw buurt!

Welke donuts krijg je op DonutDag?

De donuts van DonutDag bakt het Leger des Heils niet zelf. We krijgen ze gedoneerd van de lekkerste donutbakker: Donut Worry Be Happy. Zij hebben donuts met luchtig deeg en de lekkerste vullingen en toppings. Kijk op hun website om meer te weten te komen over deze verrukkelijke donuts. 

Wat hebben donuts met het Leger des Heils te maken?

In de Eerste Wereldoorlog deelden jonge heilssoldates donuts uit aan de soldaten aan het front. Zo konden de soldaten even ontsnappen aan de ellende in de loopgraven. De zoete broodjes met een gat in het midden werden hier wereldberoemd mee en de uitdelende heilssoldates heten sindsdien ‘doughnut dollies’ of 'doughnut lassies'. Hieronder zie je een foto van zo'n heilssoldate.

Een 'doughnut dolly' in de Eerste Wereldoorlog
Hoe wereldberoemd is Nationale DonutDag eigenlijk?

In de Verenigde Staten bestaat National Donut Day al sinds 1938! Ieder jaar krijgen Amerikanen op de eerste vrijdag in juni een gratis donut bij het Leger des Heils (the Salvation Army). Deze donuts worden gedoneerd door bekende donutmerken.

In Nederland bestaat DonutDag sinds 2020. Donut Worry Be Happy schenkt sindsdien ieder jaar ruim 35.000 donuts aan onze buurthuiskamers, om uit te delen. Toen DonutDag startte in 2020 was er weinig mogelijk aan festiviteiten in verband met corona. Door corona werd wel duidelijk hoe belangrijk het is om elkaar te ontmoeten en hoe groot het probleem van eenzaamheid is. Daarom vieren we nu ieder jaar met extra plezier DonutDag en genieten we van het samenzijn. 

Wat is er te doen op DonutDag?

DonutDag is een buurtfeest waar je gratis donuts kan eten op meer dan 80 locaties van het Leger des Heils. Het verschilt per locatie welke activiteiten er georganiseerd worden - maar gezellig is het sowieso! Je kunt bijvoorbeeld donuts versieren, dansen op muziek en donutspelletjes spelen. 

Even je buurman verrassen met een donut, dat is altijd een goed idee. Als je samen snoept, is het direct een feestje. En als je goed kijkt, is een halve donut een glimlach. Lekker, toch?

Voor wie is DonutDag?

DonutDag is voor iedereen. Je bent hartelijk welkom om, samen met je kinderen, opa, oma, buurman of verre tante, de hele dag spelletjes te doen en buurtgenoten te ontmoeten. Alleen even langskomen bij het feestje in het buurthuis en een donut meenemen voor jezelf en je buurman mag ook. 

Kom je langs? Kijk op DonutDag.nl voor een buurthuiskamer in jouw buurt waar DonutDag gevierd wordt.

Bekijk hieronder hoe DonutDag vorig jaar in Rotterdam werd gevierd

Hier staat ingevoegde content uit een sociaal media netwerk. Om deze content te zien, hebben we je akkoord nodig voor marketing cookies.
Klik hier om toestemming te geven.