Kom naar de DonutDag op de eerste vrijdag van juni!
Donutdag

DonutDag

Elke eerste vrijdag van juni is het DonutDag! Op deze feestdag krijg je gratis donuts van Donut Worry Be Happy bij de buurthuiskamers van het Leger des Heils. Je kunt je eigen donuts versieren, donutspelletjes spelen, gezellig kletsen en koffie drinken en nóg meer donuts winnen. Kom je ook? Kijk op DonutDag.nl voor een buurthuiskamer in jouw buurt!

Welke donuts krijg je op DonutDag?

De donuts van DonutDag bakt het Leger des Heils niet zelf. We krijgen ze gedoneerd van de lekkerste donutbakker: Donut Worry Be Happy. Zij hebben donuts met luchtig deeg en de lekkerste vullingen en toppings. Kijk op hun website om meer te weten te komen over deze verrukkelijke donuts.

Wat hebben donuts met het Leger des Heils te maken?

Héél lang geleden, in de Eerste Wereldoorlog, deelden jonge heilssoldates donuts uit aan de soldaten aan het front. Om hen te helpen in de moeilijke strijd, maar ook om hen voor een moment te laten ontsnappen aan de ellende in de loopgraven. Even een lach op het gezicht, juist in zo’n rotsituatie.

De zoete broodjes met gat in het midden werden hier wereldberoemd mee en de uitdelende heilssoldates heten sindsdien ‘doughnut dollies’.

Wereldwijd deelt het Leger des Heils sinds die tijd donuts uit in noodsituaties.

Een 'Doughnut dollie' in de Eerste Wereldoorlog
Hoe wereldberoemd is de Nationale DonutDag eigenlijk?

In Amerika is de Nationale DonutDag al lang heel bekend. Elk jaar krijgen Amerikanen die dag een gratis donut bij het Leger. Deze donuts zijn gedoneerd door bekende donutmerken. In Nederland wordt dit sinds vorig jaar ook gedaan. Donut Worry Be Happy schonk vorig jaar 35.000 donuts aan onze buurthuiskamers, om uit te delen. Helaas was er toen nog weinig mogelijk aan festiviteiten in verband met corona. Maar dit jaar wordt de Nationale DonutDag écht een feest, bij de buurthuiskamers van het Leger. Als je vorig jaar al een donut hebt gekregen, weet je dat deze de allerlekkerste zijn!

Wat is er te doen op DonutDag?

Je kunt niet alleen gratis donuts eten in de buurthuiskamers, je kunt ze ook zelf versieren, dansen op de muziek, allerlei donutsspelletjes spelen en – wat het belangrijkste is van de hele DonutDag - een donut uitdelen aan iemand van wie jij denkt: jíj verdient een geluksmomentje!

Even je buurman verrassen met een donut, dat is altijd een goed idee. Als je samen snoept, is het direct een feestje. En als je goed kijkt, is een halve donut een glimlach. Lekker, toch?

Voor wie is DonutDag?

De DonutDag is voor iedereen in de buurt. Je bent welkom om, samen met je kinderen, de hele dag spelletjes te doen en gezellig buurtgenoten te ontmoeten.

Maar even langskomen bij het feestje in het buurthuis en een donut meenemen voor jezelf en je buurman, dat is ook oké.

Kom je ook? Kijk op DonutDag.nl voor de buurthuiskamer in jouw buurt.

Bekijk hieronder hoe DonutDag vorig jaar in Harderwijk werd gevierd

Hier staat ingevoegde content uit een sociaal media netwerk. Om deze content te zien, hebben we je akkoord nodig voor social media cookies.
Klik hier om toestemming te geven.