Leger des Heils Tweedehands Kleding

Voorjaarsschoonmaak: ruim je kledingkast op

Tweedehands kleding

De wintermaanden zitten er weer op. De zon laat haar gezicht steeds vaker zien en de bomen komen in de knop: het voorjaar komt eraan. Traditioneel is het dan ook weer tijd voor de voorjaarsschoonmaak. En als je toch aan de slag gaat, denk dan dit jaar ook eens aan je kledingkast. Ruim oude kleding die je niet meer draagt op en doneer die aan Leger des Heils ReShare. Zo heb jij een opgeruimde kast, en help je mens en milieu.

Kleding die je niet meer draagt, kan vaak nog prima een tijdje mee. Weggooien is zonde, en je kunt er iemand anders blij mee maken. Door je gebruikte kleding te doneren aan het Leger des Heils, krijgt je kleding een tweede leven.

Wat mag er in een kledingcontainer?

In de kledingcontainers van het Leger des Heils is in principe alle tweedehands (en nieuwe) kleding en textiel welkom. Het hoeft niet per se mooi of ‘zo goed als nieuw’ te zijn. Wat niet herdraagbaar is, kunnen wij hergebruiken op een andere manier. Vrijwel niks hoeft verloren te gaan als je jouw kleding en textiel bij ons inlevert! En wist je dat we in sommige steden je zakken met kleding zelfs ophalen aan huis? Check hier of we bij jou langskomen.

Verschil maken

Alle kleding die binnenkomt bij Leger des Heils ReShare wordt verwerkt op een van onze sorteerlocaties. Kleding en textiel van goede kwaliteit gebruiken we opnieuw. We geven het weg aan mensen in nood, of we verkopen het in onze ReShare Stores. In onze Stores vind je tweedehands kleding en mooie vintage items voor een kleine prijs. Als kledingstukken niet meer goed genoeg zijn om nog te dragen, recyclen wij ze op een verantwoorde manier. We werken daarbij samen met innovatieve partners en onderzoeken nieuwe manieren voor de producten waarvoor nog geen recycle-oplossing is. Zo proberen we te voorkomen dat ons textiel niet in verbrandingsovens terechtkomt, maar wordt hergebruikt om er bijvoorbeeld nieuwe kleding van te maken.

Reshare

Textielproductie en -consumptie veroorzaken een stijgend gebruik van land, water, energie en chemicaliën, een groeiende afvalberg, milieuvervuiling en slechte arbeidsomstandigheden in productielanden. Door jouw oude kleding opnieuw te gebruiken, kunnen we het verschil maken voor mens en milieu. Want met alles wat we inzamelen, werken wij aan onze doelen: bijdragen aan een circulaire textielketen, mensen in nood helpen, mooie en betaalbare kleding aanbieden voor elke portemonnee en werkgelegenheid creëren voor mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt.

Vind een inleverpunt in de buurt

Vind een inleverpunt in de buurt