Bosshardt en Paul de Leeuw

Paul de Leeuw over majoor Bosshardt

Nieuws 12 december 2022 Tekst: Paul de Leeuw

“Ik herinner me dat majoor Bosshardt vroeger in Le Garage kwam,” het restaurant van Joop Braakhekke. Ik vond haar toen een soort vip-majoor of vip-heilssoldaat. Ik hoorde ook dat ze vrij traditionele standpunten innam over homoseksualiteit. Later heb ik haar ontmoet in een van mijn programma’s. Toen klikte het meteen. Eigenlijk zag ik haar meer als een soort oma die ik op jonge leeftijd heb verloren. De klik was er en ze was ontzettend warm en liefdevol. 

Wat haar kenmerkte, was dat ze veel humor had en dat ze me altijd te slim af was, wat in mijn tv-programma heel goed werkte. Daardoor kregen we een goede verstandhouding. Ik heb haar vaak gezien. Niet privé hoor, altijd voor werk. Ze ging overigens mee met haar tijd. Dat zag je natuurlijk ook met dat wassen van Herman Brood in Villa Felderhof. En volgens mij heeft ze later ook haar mening over homoseksualiteit bijgesteld. 

Ik had altijd heel goed contact met het Leger des Heils. Ook met de mensen naast majoor Bosshardt. En ik vond het orkest en het koor altijd heel bijzonder. 

Na het overlijden van majoor Bosshardt wilde ik graag iets doen ter nagedachtenis aan haar. Ik heb toen samen met het Leger des Heils het album ‘Het wordt winter’ opgenomen. Een deel van de opbrengst van de cd ging naar het Majoor Bosshardt Fonds. Dat was heel mooi om te doen!”

Paul de Leeuw heeft in het Gelredome het nummer ‘De Steen’ gezongen ter nagedachtenis aan majoor Bosshardt.

Aangenaam, de chauffeur van majoor Bosshardt

Aangenaam, de chauffeur van majoor Bosshardt

28 november 2022 •
Jan Oosterdijk werkte als chauffeur voor majoor Bosshardt. Samen reden ze uren over de Nederlandse wegen. “Je bent jarenlang met elkaar onderweg. In...