Leger des Heils donatie Postcode Loterij buurthuiskamers

Leger des Heils krijgt schenking van 1,5 miljoen euro in strijd tegen eenzaamheid

Buurtwerk

Bijzonder nieuws voor het Leger des Heils! Zij zijn deze week door Postcode Loterij-ambassadeur Martijn Krabbé verrast met een cheque van 1,5 miljoen euro. Hiermee kan de organisatie door het hele land meer buurthuiskamers opzetten om zo mensen uit de buurt bij elkaar te brengen.

Het Leger des Heils zet zich in om eenzaamheid, onrecht en uitsluiting in Nederland te verminderen. De organisatie heeft een groot maatschappelijk netwerk, zowel in de professionele zorg als in het vrijwilligerswerk. In het ‘Buurtwerkprogramma’ komt dit bij elkaar. In dit landelijke programma biedt het Leger des Heils vanuit buurthuiskamers, die fungeren als ontmoetingsplekken voor allerlei verschillende groepen mensen, maaltijden en activiteiten aan. Dit zorgt ervoor dat mensen niet in een sociaal isolement vallen. De medewerkers hebben oog voor mensen die in de problemen dreigen te raken. De ambulante hulpverleners van het Leger des Heils zijn dan nooit ver weg. De ‘buurthuiskamers’ zijn meerdere dagen per week geopend.

Van 100 naar 200 buurthuiskamers

Bert van de Haar, directeur Buurtwerk van het Leger des Heils is ontzettend blij met de gift. “We hebben nu ruim honderd buurthuiskamers in Nederland en we willen groeien naar zo’n tweehonderd in 2030. Ons doel is dat er steeds minder mensen eenzaam zijn en dat iedereen mee kan doen in onze samenleving. We kunnen nu dankzij de Postcode Loterij de komende drie jaar, zeker vijftien buurthuiskamers openen.”

Buurtwerk buurtwoonkamer Rotterdam Delfshaven
Buurtwoonkamer Rotterdam Delfshaven

Buurtwerkprogramma

Margriet Schreuders, hoofd goede doelen bij de Postcode Loterij: “Het buurtwerkprogramma is een perfect voorbeeld van het waardevolle werk van het Leger des Heils. Iedereen verdient een plekje waar je terechtkunt. De speciaal opgezette buurtkamers zorgen daarvoor. Ik ben trots dat wij dit programma dankzij onze deelnemers kunnen steunen en dat meer mensen hiervan gebruik kunnen maken.”

Miljoenen naar goede doelen

Binnenkort maakt de Postcode Loterij bekend hoeveel zij dit jaar kan schenken aan goede doelen, dankzij de deelname van miljoenen deelnemers. Vorig jaar kon de Postcode Loterij ruim 370,6 miljoen euro schenken aan goede doelen op het gebied van mens en natuur. Sinds de oprichting in 1989 heeft de loterij ruim 5,8 miljard euro geschonken aan honderden goede doelen en maatschappelijke initiatieven.

Over de Nationale Postcode Loterij – samen maken we het verschil

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen die werken aan een rechtvaardige, gezonde en groene wereld. De loterij werft fondsen voor haar goede doelen en geeft bekendheid aan hun werk.

Bij de Postcode Loterij vormt je postcode je lotnummer. Daardoor win je samen met je buren. Inmiddels spelen 3 miljoen deelnemers mee met de loterij. Deelnemers maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen en steunen met minimaal 40 procent van de lotprijs jaarlijks 148 goededoelenorganisaties. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is ruim 7,3 miljard euro aan mens en natuur geschonken. <hier de naam van jullie organisatie invullen> en vele andere organisaties ontvangen elk jaar steun. 

De Postcode Loterij en de VriendenLoterij vormen de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen. Deze loterijen zijn als Nederlandse traditie opgenomen op de lijst Inventaris Immaterieel Erfgoed (UNESCO). Het format van de Postcode Loterij is ook actief in Groot-Brittannië, Zweden, Duitsland en Noorwegen. De Goede Doelen Loterijen samen met de loterijen in deze landen zijn de derde grootste private geldgever aan goede doelen ter wereld. www.postcodeloterij.nl