Bouw productiekeuken start door bijdrage Postcode Loterij

Nieuws 22 februari 2024 Beeld: Jurgen Jacob Lodder

Dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij ontvangt het Leger des Heils 2,5 miljoen euro. Hiermee kan de organisatie een droom realiseren: een nieuwe productiekeuken voor het sociaal werkbedrijf 50|50 Food in Amsterdam. In deze productiekeuken kunnen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkervaring opdoen.

Bestuursvoorzitter kapitein Harm Slomp: “Wij willen kwetsbare mensen weer perspectief en een volwaardige werkplek bieden. Om dat mogelijk te maken, is een gespecialiseerde, ruime locatie nodig. Waar je mensen kunt begeleiden, stimuleren en opleiden. En waar we met onze deelnemers een smaakvol en professioneel product kunnen leveren. Hoewel het benodigde bedrag voor het realiseren van zo'n plek nog niet volledig bijeen is gebracht, is deze schenking een belangrijke impuls. We kunnen van start.”

Perspectief bieden

50|50 Food is een sociaal werkbedrijf van het Leger des Heils dat deelnemers perspectief biedt en hen uit laat stromen naar een baan in de horeca. In de huidige productiekeuken van 50|50 Food worden op dit moment dagelijks ruim 1.500 maaltijden geproduceerd. We doen dit met onze deelnemers, onder begeleiding van professionele koks. De maaltijden worden geleverd aan eigen locaties, de soepbus en externe partijen.

Nieuwe productiekeuken

Het Leger des Heils heeft de ambitie om nog meer deelnemers te begeleiden en maaltijden te produceren. De huidige productiekeuken is tijdelijk en de ruimte is beperkt. Met de bijdrage van de Postcode Loterij kan de bouw van een gloednieuwe productiekeuken beginnen. Het Leger des Heils wil in de toekomst ook op andere locaties vergelijkbare keukens realiseren.

Jonne Arnoldussen, managing director bij de Postcode Loterij: “Het is inspirerend om te zien hoe het Leger des Heils via 50|50 Food niet alleen de broodnodige maaltijden produceert, maar ook kansen creërt voor mensen die ver van de arbeidsmarkt staan. Wij zijn blij dat we dankzij onze deelnemers kunnen bijdragen aan dit project en ons samen in kunnen zetten voor een inclusieve samenleving en een positieve impact op werkgelegenheid.”

Ook een bijdrage leveren aan dit project?

Wilt u ook een bijdrage leveren aan dit project? Neem dan contact op met Danny Riekerk, via danny.riekerk@legerdesheils.nl of klik op de onderstaande knop. 

Hier staat ingevoegde content uit een sociaal media netwerk. Om deze content te zien, hebben we je akkoord nodig voor marketing cookies.
Klik hier om toestemming te geven.