Koningin Máxima opent Majoor Bosshardthuis Leger des Heils

Nieuws 08 juni 2022

Koningin Máxima heeft op woensdag 8 juni in Amsterdam het Majoor Bosshardthuis van het Leger des Heils geopend. Het historische huis aan de Oudezijds Voorburgwal was het woonhuis van majoor Bosshardt, waar zij kwetsbare mensen opving uit de binnenstad van Amsterdam. In het Majoor Bosshardthuis kunnen bezoekers zich laten inspireren door het werk en leven van Majoor Bosshardt en het werk dat het Leger des Heils vandaag de dag nog steeds doet. 

Met het onthullen van het wassen beeld van ‘de majoor’ in het Huis zelf werd het Majoor Bosshardthuis door Koninging Máxima officieel geopend. Het beeld is door Madame Tussauds in bruikleen gegeven aan het Leger des Heils. De Koningin kreeg daarna een rondleiding door het Huis en sprak met deelnemers van het Leger des Heils. Ook bracht ze een bezoek aan de buurthuiskamer die in het pand zit en ging in gesprek met enkele bezoekers. Tijdens een bijeenkomst in de Oude Kerk werd stilgestaan bij wie majoor Bosshardt was en wat zij voor mensen heeft betekend.

“Het werk en leven van de majoor is voor velen een inspiratie geweest. Haar tomeloze inzet en toewijding vormen nog altijd een voorbeeld voor de huidige generatie. Dat is ook terug te zien in het werk dat het Leger des Heils nog dagelijks doet in de binnenstad van Amsterdam. Het Majoor Bosshardthuis is een prachtige plek om vanuit historisch perspectief kennis te maken met de missie en de alledaagse praktijk van onze organisatie,” aldus bestuursvoorzitter kapitein Harm Slomp. 

Open voor publiek

Vanaf 16 juni is het Majoor Bosshardthuis open voor publiek. Mensen die meer willen weten over het werk en leven van Majoor Bosshardt en over het Leger des Heils kunnen er terecht voor een gratis rondleiding. De werkplek van Majoor Bosshardt in jaren ’70 stijl is te bezichtigen en vanaf deze locatie vertrekt ook de toer over de Wallen van Amsterdam. Tijdens deze toer wordt de link gemaakt met het werk van de majoor toen en het dagelijkse werk van het Leger des Heils nu. Ook wordt het huis ingezet als vergader- en trainingslocatie. Meer informatie is te vinden op www.majoorbosshardthuis.nl.

Over Majoor Bosshardt

Majoor Bosshardt was en is een icoon van het werk van het Leger des Heils. Met tomeloze energie, doortastendheid en creativiteit gaf ze haar geloof heel concreet handen en voeten door haar leven in dienst te stellen van kwetsbare mensen in onze samenleving. Haar motto was ‘God dienen is mensen dienen en mensen dienen is God dienen’.

135 jaar Leger des Heils in Nederland

Dit jaar viert het Leger des Heils zijn 135 jarig bestaan in Nederland met een jubileumfeest op 11 juni in Zaandam. Ook daar zal aandacht zijn voor de enorme diversiteit aan activiteiten van de organisatie, waarmee we door de jaren heen voor honderdduizenden mensen het verschil hebben mogen maken.

Hier staat ingevoegde content uit een sociaal media netwerk. Om deze content te zien, hebben we je akkoord nodig voor marketing cookies.
Klik hier om toestemming te geven.

Over het Majoor Bosshardthuis

In de geest van ‘de majoor’ zal de huidige huiskamer van het pand een toevluchtsoord blijven voor kwetsbare mensen die in de Amsterdamse samenleving proberen te overleven. Voor de overige vertrekken zal het Majoor Bosshardthuis een huis van beleving worden: een experience center waarin bezoekers zich kunnen laten inspireren in ‘er zijn voor de ander’. Het Majoor Bosshardthuis wordt een vergader- en trainingslocatie. Ook worden er tentoonstellingen georganiseerd. Ook de werkplek van Majoor Bosshardt in jaren ’70 stijl is te bezichtigen. Vanaf het Majoor Bosshardthuis vertrekt ook de toer over de Wallen van Amsterdam. Tijdens deze toer wordt de link gemaakt met het werk van de majoor toen en het dagelijkse werk van het Leger des Heils nu.