Veteranendag Leger des Heils

Het Leger des Heils liep mee tijdens de 20e editie van Veteranendag

Nieuws 01 juli 2024 Beeld: Gerhard Nel

Het Leger des Heils liep afgelopen zaterdag voor de de derde keer mee met een eigen detachement tijdens Veteranendag. Een bijzondere editie: het was de 20e Nationale Veteranendag en het Leger des Heils opende dit jaar een eigen herstelplek voor veteranen, Sparrenheuvel.

Op een zonovergoten Malieveld in Den Haag is het al vroeg druk. Overal lopen mensen in uniform en met baret. Verspreid over het terrein staan allerlei militaire voertuigen, een klimtoren en verschillende stands van defensie en veteranenorganisaties. Veteranendag kon ook dit jaar weer rekenen op veel belangstelling. Enkele tienduizenden bezoekers kwamen samen langs de route, om de veteranen – waaronder onze eigen 13 veteranen – aan te moedigen.

Sparrenheuvel

Eerder dit jaar opende het Leger des Heils een herstellocatie voor veteranen, Sparrenheuvel. Op deze locatie kunnen veteranen die te maken hebben met complexe problematiek de zorg en begeleiding krijgen die nodig is. Een groot deel van de medewerkers die meeliep in het detachement, is ook werkzaam op deze locatie.

Trots

Bestuursvoorzitter kapitein Harm Slomp zei na afloop trots te zijn op het detachement. “Als Leger des Heils bieden we een unieke herstelplek voor veteranen die dat nodig hebben. Ik vind het mooi dat we daar met eigen medewerkers en een deelnemer aandacht voor kunnen vragen door op deze dag mee te lopen. Veteranen, maar ook alle instanties daaromheen, moeten weten dat deze plek er is”, aldus kapitein Slomp.  

Zij liepen mee tijdens Veteranendag:

Veteraan Dennis loopt mee tijdens Veteranendag: 'Na de uitzending ben je een ander mens'

Veteraan Dennis loopt mee tijdens Veteranendag: 'Na de uitzending ben je een ander mens'

24 juni 2024 •
Dennis van Schoonhoven is locatiemanager bij het Leger des Heils én veteraan. Hij loopt mee in het detachement van het Leger des Heils tijdens Veteranendag...
Veteraan Anton komt naar Veteranendag: 'Wij bieden een herstelplek aan veteranen die dat nodig hebben'

Veteraan Anton komt naar Veteranendag: 'Wij bieden een herstelplek aan veteranen die dat nodig hebben'

24 juni 2024 •
Veteraan en medewerker van het Leger des Heils Anton Henning is er op Veteranendag, zaterdag 29 juni, zeker bij: “Als Leger des Heils bieden wij een...