Herstart Scheveningen verhuist naar Brueghelstraat in Den Haag

Zorg en begeleiding in huiselijke en kleinschalige setting

Nieuws 17 november 2021

De deelnemers van de afdeling Herstart aan de Nieboerweg in Scheveningen verhuizen op 15 en 16 november naar de Brueghelstraat in Den Haag. Een kleinschalige locatie die vanwege de huiselijke setting past bij de ontwikkeling van onze deelnemers.

Op de Brueghelstraat krijgen 27 mensen een nieuw thuis. Deze locatie is recent verbouwd en heeft vier woonlagen met zeven appartementen. Elk appartement/unit heeft drie of vijf kamers met gedeeld sanitair en een woonkeuken. Op de begane grond zijn kantoren, een huiskamer en een binnenplaats/tuin.

Begeleiding

De deelnemers van Herstart waren dakloos en hebben een zorgvraag op meerdere leefgebieden. Via het Daklozenloket en Bureau Traject Management van het Leger des Heils zijn ze op Herstart geplaatst. Op de locatie krijgen ze opvang en begeleiding van een team bevlogen en deskundige medewerkers. Iedere deelnemer heeft een persoonlijk begeleider die hem of haar waar nodig ondersteuning biedt.

Alle deelnemers hebben een vorm van dagbesteding: werk, school of vrijwilligerswerk. Er is een nauwe samenwerking met het 50/50 Workcenter (ook een onderdeel van het Leger des Heils). Hier kan men passende leer- en werkervaring op doen waarmee het toekomstperspectief wordt vergroot.

Het doel van deze voorziening is het bieden van opvang en begeleiding gericht op de groei in zelfstandigheid van de deelnemers en een snelle doorstroom naar een eigen huis met ambulante begeleiding of een (beschermd wonen) zorginstelling. Deze nieuwe locatie is een voorbeeld van de nieuwe manier van maatschappelijke opvang. Een huiselijke en kleinschalige setting, gericht op snelle doorstroom en maatwerk zorg voor alle deelnemers.