Deelnemers sociale vakantie

Xiao Fei en Mari delen hun vakantie ervaringen

Nieuws 09 augustus 2022

Xiao Fei Yu

‘De vakantie van het Leger des Heils is fantastisch. Ik heb samen met mijn zoontje en moeder echt een heerlijke week. Ik woon in een flatgebouw, dus normaal gesproken heb ik geen tuin en kan mijn zoontje niet zo makkelijk buitenspelen. Maar hier is zoveel ruimte en mooie natuur, dat is echt even heel anders dan thuis.

De vrijwilligers zijn geweldig, ze staan de hele dag voor je klaar. Mijn zoontje moest in het begin wat wennen, hij is best verlegen. Maar later in de week speelde hij heerlijk mee. We hebben ook allemaal leuke dingen kunnen doen, zoals wandelen door de bossen, een leuke markt bezoeken en we zijn naar een attractiepark geweest. Het was vooral heel fijn dat ik even een hele week niets hoefde. Er werd heerlijk voor ons gekookt, en alles werd geregeld.

Ik wist helemaal niet dat dit bestond, maar mijn ambulante begeleider van het Leger des Heils, wees me erop. Het was voor mij al jaren geleden dat ik op vakantie was geweest, dus we genieten er enorm van. De week is voorbijgevlogen. Als het kan, zou ik volgend jaar graag weer mee willen.’

Sociale vakantieganger
Xiao Fei en haar zoon

Mari Manukyan 

‘Tijdens de vakantieweek van het Leger des Heils kon ik eindelijk even weg van alle problemen thuis. Even geen post, geen afspraken, geen zorgen. Het was ook heel bijzonder, want ik was nog nooit samen met mijn twee dochters op vakantie geweest. Ik ben heel blij dat ik dit heb kunnen doen. De kinderen hebben ervan genoten, en ik net zo. Mijn dochters hebben vriendinnetjes gemaakt en ook ik heb nieuwe mensen leren kennen.

De vrijwilligers hebben het super gedaan, ze zijn zo lief. Ik wil hen enorm bedanken voor de vakantieweek. Het is mooi dat het Leger des Heils mensen de kans geeft om zo op vakantie te gaan. Ik had er nog nooit van gehoord, maar een contactpersoon van het Leger des Heils vertelde mij erover. Die heeft uiteindelijk gezorgd dat ik mee kon.

We hebben leuke dingen gedaan, heerlijk gegeten en alles werd goed geregeld. Vooral de rust was heel fijn. Ik woon zelf in de stad, maar tussen de bomen in de natuur is alles anders. Ik hoop dat ik volgend jaar weer mee mag, want het was echt een groot succes.’

Sociale vakantieganger
Mari Manukyan