Leger des Heils Harderwijk

Anneke werkt in de buurthuiskamer

Anneke van Zin in Harderwijk Nienke van Denderen
Buurtwerk Tekst: Wilfred Hermans / Beeld: Nienke van Denderen

Anneke Visscher is coördinator bij Zin in Harderwijk en merkt, ook als buurtbewoner, dat het Leger des Heils steeds meer leeft en bruist.

“We zijn online actiever, organiseren allerlei activiteiten, mensen lopen in en uit, op zondag drinken we buiten koffie – dat trekt allemaal weer nieuwe buurtgenoten aan. Onze kledingwinkel en huiskamer hebben een  opfrisbeurt gekregen, bezoekers noemen de fijne sfeer als iets wat opvalt."

'Ik heb 13 jaar in de accountancy gewerkt, maar heb mijn werk nog nooit zo leuk én nuttig gevonden als nu.'

In je eigen wijk een buurthuiskamer

"Officieel werk ik maar twintig uur per week, maar ik loop hier elke dag rond. Omdat ik blij word van de mensen die ik ontmoet en van hun openheid naar ons. En ik krijg energie van het dienstbaar zijn; voor God, de bezoekers, de vrijwilligers, m’n collega’s en de mensen uit de geloofsfamilie.  Het is geweldig om in je eigen wijk een buurthuiskamer én geloofsfamilie te hebben waar iedereen welkom is. Ook onze twee tieners bezoeken de zondagse bijeenkomsten; ze voelen zich gezien en helpen graag mee, met kinderwerk of koffie schenken... Ze merken: het doet ertoe wat wij hier doen. Ik heb dertien jaar in de accountancy gewerkt, maar ik heb mijn werk nog nooit zo leuk én nuttig gevonden als nu.”

Wil jij ook een baan die ertoe doet? Kom bij ons werken!