5 originele uitjes - tips voor een onvergetelijk dagje uit

Zin in een leuk, niet alledaags, dagje uit met een vriend, vriendin of familielid? Doe inspiratie op met deze 5 tips en leer de ander (en Nederland!) op een nieuwe manier kennen.

1. Ga op safari in eigen land

Samen met de boswachter ga je op zoek naar één van de dieren van de Nederlandse Grote Vijf: edelhert, ree, wild zwijn, bever of zeehond. De safari is een compleet verzorgde tocht van 4 uur, inclusief maaltijd en vervoer. Je komt op plekken waar je normaal niet zomaar komt en de boswachter vertelt je alles over het gebied en het dier waar je naar op zoek gaat. Een origineel dagje uit en unieke ervaring voor jong en oud! 

Kies uit een van de 5 Safari-tochten, georganiseerd door heel Nederland. Bekijk hier de mogelijkheden en data voor 2021. 

2. Workshop pottenbakken

Uit je hoofd, met je handen in de klei. Zoek een atelier in de buurt en ervaar samen de ontspanning van pottenbakken. Maak bijvoorbeeld allebei een bord en beker en lunch er later samen van! In heel Nederland vind je pottenbakkers die jullie helpen iets moois te creëren.

3. Dagje uit naar de Pluktuin

Struin langs prachtige bloemperken én pluk je eigen boeket. Maak een uitje van samen naar de pluktuin gaan: het werkt ontspannend, is creatief en je bent lekker buiten. Door heel Nederland vind je verschillende pluktuinen. Deze website heeft een groot deel van de pluktuinen verzameld, maar Google vooral ook verder - want er zijn er nog veel meer.

4. Doe een workshop natuurfotografie

Leer de kneepjes van natuurfotografie tijdens een van de workshops van vakfotograaf Nando Harmsen. Het uitgestrekte veenlandschap van De Groote Peel leent zich perfect voor het maken van mooie plaatjes, op elk tijdstip van de dag: van 's ochtends vroeg tot in het donker van de nacht... 

Bekijk hier de workshops die plaatsvinden in september en november.

5. Maak een kanotocht

In beweging, genieten van natuurschoon en volop ruimte voor mooie gesprekken: een kanotocht biedt het allemaal. Stap samen in een kano en ontdek Nederland vanaf het water. Er zijn door heel Nederland plekken waar je direct een kano huurt, ook vast bij jou in de buurt. Maar mocht je echt een bijzondere tocht willen maken, bekijk dan eens deze blog, van outdoormerk Bever, die de beste plekken om te varen in Nederland op een rijtje zette.