Veldwerk Utrecht

Zorgaanbod
Veldwerk en soepbus
Beschrijving
Outreachend naar mensen die op straat leven en zorg mijden
Product
Veldwerk en soepbus
Aanmelden

Het eerste contact leggen we zelf. Soms komen we met cliënten in contact via voorzieningen voor maatschappelijke opvang, verslavingszorg, de politie of sociale dienst. Is de cliënt toe aan een stap verder? Dan helpen wij met de vervolgstap en het eventueel verkrijgen van de juiste indicatie. Het Bureau Traject Management (BTM) is op werkdagen bereikbaar van 09.00 tot 16.30 uur op 088 - 890 79 00.

Toon meer
Veldwerk Utrecht />
								<div class=
location_on
Nieuwegracht 92
3512 LX Utrecht

Informatie & kenmerken

Veldwerk helpt dak- en thuisloze mensen die contact en hulp vermijden. Deze mensen hebben vaak meerdere problemen: naast dakloosheid is er bijvoorbeeld sprake van schulden, psychiatrische problemen of verslaving. We zoeken deze mensen op met een soepbus of -fiets en slaan een brug naar verdere hulpverlening. Daarnaast verlenen we directe hulp in de vorm van het geven van eerste levensbehoeften en eerste (medische) hulp.

Specificaties

Veldwerk Utrecht helpt dak- en thuisloze mensen met directe praktische hulp en slaat een brug naar verdere hulpverlening. Veldwerk zoekt mensen actief op door iedere maandag-, dinsdag- en vrijdagavond de straat op te gaan. Dit wordt gedaan door een vaste groep medewerkers en vrijwilligers.

Met een Soepfiets gevuld met broodjes, koffie, soep en meer gaan zij de straat op om actief contact te leggen met mensen die buiten slapen of wonen en meestal te kampen hebben met problemen op verschillende leefgebieden zoals verslaving, schulden en/of psychiatrische problemen. Het uiteindelijke doel van de Soepfiets is opsporing en signalering, het leggen van contact en het opstarten van hulpverlening.

 ➞ Kom jij ons team versterken? Check onze vacatures!

➞ Benieuwd hoe een ronde met de Soepfiets eruit ziet? Lees hier.