Veldwerk Rotterdam

Zorgaanbod
Veldwerk en soepbus
Beschrijving
Outreachend naar mensen die op straat leven en zorg mijden
Product
Veldwerk en soepbus
Aanmelden

Het eerste contact leggen we zelf. Soms komen we met cliënten in contact via voorzieningen voor maatschappelijke opvang, verslavingszorg, de politie of sociale dienst. Is de cliënt toe aan een stap verder? Dan helpen wij met de vervolgstap en het eventueel verkrijgen van de juiste indicatie.

Heeft u vragen?

Het Bureau Trajectmanagement (BTM) is maandag tot en met vrijdag van 9.00-16.30 uur bereikbaar via 088 06 55 111 en via btm.rzw@legerdesheils.nl.

Toon meer
Veldwerk Rotterdam />
								<div class=
location_on
Kooikerweg 10
3069 WP Rotterdam
phone

Informatie & kenmerken

Veldwerk helpt dak- en thuisloze mensen die contact en hulp vermijden. Deze mensen hebben vaak meerdere problemen: naast dakloosheid is er bijvoorbeeld sprake van schulden, psychiatrische problemen of verslaving. We zoeken deze mensen op met een soepbus of -fiets en slaan een brug naar verdere hulpverlening. Daarnaast verlenen we directe hulp in de vorm van het geven van eerste levensbehoeften en eerste (medische) hulp.

accessibility
Doelgroep
Volwassenen
Ouderen
outlined_flag
Indicatie
Wlz
Wmo
liquor
Middelengebruik toegestaan

Specificaties

Een kop soep, een kop koffie en broodjes, een slaapzak. Maar nog veel meer; zorg die bij jou past. Wanneer je denkt dat er niemand meer voor je is, het systeem gefaald heeft en je klaar bent met hulpverleners, juist dan moet je bij de veldwerkers zijn. Zij blijven dichtbij je, ze luisteren echt naar je, doen wat er gedaan moet worden en ze geven je niet op.

We draaien op maandagavond en woensdagavond de soepbus, we draaien wekelijks ochtendrondes waarbij we heel vroeg op pad zijn. En tijdens de winteropvang zijn we ook 's nachts op pad. We hebben 2 bussen, die pikken je overal op als dat nodig is.

Aanmelden Veldwerk Rotterdam: rzw.veldwerk.rotterdam@legerdesheils.nl