Mobiel Service Centrum/Soepbus

Zorgaanbod
Veldwerk en soepbus
Beschrijving
Outreachend naar mensen die op straat leven en zorg mijden
Product
Veldwerk en soepbus
Aanmelden

Aanmelden kan via het Bureau Trajectmanagement (BTM). Het BTM is op werkdagen bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur op 088 – 0654825 en via btm.gwca@legerdesheils.nl. Ook kunt u hier terecht voor inhoudelijke vragen over de zorg die wij leveren, financiering en de actuele wachttijden.

Toon meer
Mobiel Service Centrum/Soepbus />
								<div class=
location_on
Hilversumstraat 316-340
1024 MB Amsterdam

Informatie & kenmerken

Veldwerk helpt dak- en thuisloze mensen die contact en hulp vermijden. Deze mensen hebben vaak meerdere problemen: naast dakloosheid is er bijvoorbeeld sprake van schulden, psychiatrische problemen of verslaving. We zoeken deze mensen op met een soepbus of -fiets en slaan een brug naar verdere hulpverlening. Daarnaast verlenen we directe hulp in de vorm van het geven van eerste levensbehoeften en eerste (medische) hulp.

accessibility
Doelgroep
Kinderen
Jongeren
Volwassenen
Ouderen

Specificaties

Het Mobiel Service Centrum (MSC) is een afdeling die outreachende hulpverlening biedt aan dak- en thuislozen. Ze bieden de bezoekers materiële en immateriële hulp aan om in hun geestelijke en fysieke nood te kunnen voorzien, zodat men tot een volledig herstel kan komen. Ze willen een bijdrage leveren aan een hoopvolle toekomst voor iedere bezoeker.

Voor wie?

Alle dakloze mannen en vrouwen die op straat verblijven maar ook mensen die een huis hebben en niet of moeilijk rond kunnen komen of eenzaam zijn. Hieronder vallen enkele groepen die speciale aandacht vereisen als zorgmijders, oost europeanen, recent daklozen en op straat verblijvende vrouwen.

Onze aanpak

We willen de mensen aandacht geven, zorg op maat aanbieden, terugleiden naar zorg, voorzien in primaire levensbehoeften, en hen het evangelie in woord en daad bekendmaken. Met de soepbus maakt men viermaal per week een ronde door Amsterdam. Tijdens de ronden wordt er soep, brood, koffie, dekens (mits voorradig), kleding, scheermesjes, tandenpasta, zeep en bijbels uitgedeeld.

Soepbus rondes:

Het Landje                                                

vr  18.15 uur

Spanjeplein Noord                                   

ma, wo en vr  19.15 uur 

Westerdok                                               

ma, wo en vr  19.50 uur 

Kadijksplein                                             

ma, wo en vr  19.25 uur