Nachtopvang De Nieuwe Brug

Zorgaanbod
Maatschappelijke opvang
Beschrijving
Opvang voor dak- en thuisloze mensen
Product
Nachtopvang
Gemeente
Rotterdam
Aanmelden

Het Bureau Trajectmanagement (BTM) is maandag tot en met vrijdag van 9.00-16.30 uur bereikbaar via 088 06 55 111 en via btm.rzw@legerdesheils.nl.

Hier kunt u terecht voor alle aanmeldingen en inhoudelijke vragen over de zorg die wij leveren.

Toon meer
location_on
Abram van Rijckevorselplein 48
3065SM Rotterdam
phone

Informatie & kenmerken

De nachtopvang is bedoeld voor mensen die dak- of thuisloos zijn. Naast een slaapplek, kunnen ze hier ook een douche nemen en een maaltijd krijgen. Het is de bedoeling dat ze zo snel mogelijk doorstromen naar andere vormen van hulp, een eigen woonplek en werk of dagbesteding.

accessibility
Doelgroep
Volwassenen
single_bed
Leefsituatie
Gedeelde kamer
directions_bus
OV-locatie op loopafstand

Specificaties

Nachtopvang de Nieuwe Brug is een locatie voor mannen en vrouwen. Het is een nachtopvang voor EU-migranten en ongedocumenteerde, niet-uitzetbare en medisch geïndiceerde illegalen. In deze doelgroep hebben we te maken met veel verschillende culturen en talen.

In nachtopvang de Nieuwe Brug bieden we opvang (bed, bad en brood) waar mensen een maaltijd kunnen nuttigen, douchen en hun nacht kunnen doorbrengen. We streven ernaar de tijdelijke bewoners een thuisgevoel te geven door samen te koken, gesprekken te voeren en activiteiten te doen. We nemen deel aan diverse overleggen met ketenpartners met als doel perspectief te bieden voor onze tijdelijke bewoners door de mogelijkheden voor legalisering en werk of terugkeer naar het land van herkomst te bespreken en te onderzoeken.

Nachtopvang de Nieuwe Brug is op 2 minuten loopafstand van metrostation Capelse Brug.