Woongroep Mathenesserlaan

Zorgaanbod
Ambulante begeleiding en hulp
Beschrijving
Specialistische ambulante ondersteuning (tijdelijk)
Product
Voortgang
Gemeente
Rotterdam
Aanmelden

Het Bureau Trajectmanagement (BTM) is maandag tot en met vrijdag van 9.00-16.30 uur bereikbaar via 088 06 55 111 en via btm.rzw@legerdesheils.nl.

Hier kunt u terecht voor alle aanmeldingen en inhoudelijke vragen over de zorg die wij leveren.

Toon meer
location_on
Mathenesserlaan 339-341
3023GB Rotterdam
phone

Informatie & kenmerken

Voortgang is tijdelijke, specialistische hulp aan huis (ambulante begeleiding). Meestal is er sprake van meervoudige problematiek, zoals verslaving in combinatie met geen sociaal netwerk, geen werk of dagbesteding, psychiatrische problemen of schulden. Samen pakken we stap voor stap leefgebieden aan, door te helpen met administratie, het huishouden, psychiatrische problemen, verslaving en omgaan met justitie.

accessibility
Doelgroep
Volwassenen
Ouderen
euro_symbol
Eigen bijdrage
single_bed
Leefsituatie
Eigen kamer
pets
Huisdieren toegestaan
directions_bus
OV-locatie op loopafstand

Specificaties

De woongroep Mathenesserlaan is een plek waar mannen en vrouwen van 50 jaar en ouder wonen die in hun leven veel hebben meegemaakt en verloren. Hun verblijf is tijdelijk en gemiddeld 2 jaar.

Deelnemers hebben een eigen kamer met kookgelegenheid en delen het sanitair met medebewoners. Er is een gemeenschappelijke woonkamer en keuken, waar bewoners samen kunnen komen en er activiteiten worden organiseert door de woonbegeleiders. De begeleiding is semi-ambulant.

Bij de woongroep Mathenesserlaan stimuleren de Persoonlijk Begeleiders een actieve houding bij deelnemers om aan herstel van het gewone leven te werken. Zij geven hierbij ondersteuning waar nodig en geven het goede voorbeeld. De woongroep wordt ondersteund door professionele hulpverlening op het gebied van verslaving en psychiatrie.

De woongroep Mathenesserlaan is rolstoeltoegankelijk en het OV (bus en tram) stoppen vlak voor de locatie. Metrostation Coolhaven is op 10 minuten loopafstand.