Woongroep De Vuurtoren (jonge moeders)

Zorgaanbod
Jeugdhulp en gezinsondersteuning
Beschrijving
Ambulante gezinsbegeleiding
Product
10 voor Toekomst
Gemeente
Rotterdam
Aanmelden
Het Bureau Trajectmanagement (BTM) is maandag tot en met vrijdag van 9.00-16.30 uur bereikbaar via 088 06 55 111 en via btm.rzw@legerdesheils.nl.

Hier kunt u terecht voor alle aanmeldingen en inhoudelijke vragen over de zorg die wij leveren.
Toon meer
location_on
Neercanneplaats 1-57
3077EP Rotterdam
phone

Informatie & kenmerken

10 voor Toekomst wordt ingezet als een gezin problemen heeft op verschillende gebieden, zoals verslaving, schulden, psychiatrie, geen sociaal netwerk, geen werk of dagbesteding of opvoedingsproblemen. Minimaal een keer per week komt een gezinscoach langs om te zien wat er nodig is en hulp te bieden. Het doel is om een veilige en gezonde situatie te creëren voor zowel ouders als kinderen.

accessibility
Doelgroep
Kinderen
Volwassenen
outlined_flag
Indicatie
Wmo
euro_symbol
Eigen bijdrage
single_bed
Leefsituatie
Eigen kamer
Eigen keuken
Eigen sanitair
directions_bus
OV-locatie op loopafstand

Specificaties

De Vuurtoren biedt woonbegeleiding aan jonge moeders in de leeftijd van 18 tot 24 jaar en hun (aanstaande) kind. Gezien de grootte van de kamers is er maximaal ruimte voor 1 kind tot ongeveer 4 jaar. Om aangemeld te kunnen worden, moet er sprake zijn van een gemeentelijke WMO- indicatie van minimaal 2,5 uur per week.

Op de Vuurtoren heeft iedere bewoner een eigen kamer met keuken en sanitair. De wasmachine wordt gedeeld. In het pand is een gezamenlijke speelkamer en buiten is een tuin.

Elke bewoner van de Vuurtoren krijgt een persoonlijk begeleider toegewezen en indien wenselijk wordt een gedragswetenschapper betrokken. Verwacht wordt dat bewoners enige zelfredzaamheid hebben in het voeren van een huishouden. Waar dit nog onvoldoende of gewenst is, wordt door de persoonlijke begeleiding ondersteuning geboden.De begeleiding werkt volgens de methode ‘herstelgericht werken’.

Overdag is begeleiding aanwezig en ’s nachts een slapende wacht.

Een traject bij de Vuurtoren duurt gemiddeld één tot anderhalf jaar.

Contra-indicaties

  • Verslaving of grof middelenmisbruik
  • Ernstige agressieregulatie problematiek
  • Psychiatrische problematiek wat zorgt voor escalaties