Woongroep Bovenstraat

Zorgaanbod
Ambulante begeleiding en hulp
Beschrijving
Specialistische ambulante ondersteuning (tijdelijk)
Product
Voortgang
Gemeente
Rotterdam
Aanmelden

Het Bureau Trajectmanagement (BTM) is maandag tot en met vrijdag van 9.00-16.30 uur bereikbaar via 088 06 55 111 en via btm.rzw@legerdesheils.nl.

Hier kunt u terecht voor alle aanmeldingen en inhoudelijke vragen over de zorg die wij leveren.

Toon meer
location_on
Bovenstraat 176
3077BJ Rotterdam
phone

Informatie & kenmerken

Voortgang is tijdelijke, specialistische hulp aan huis (ambulante begeleiding). Meestal is er sprake van meervoudige problematiek, zoals verslaving in combinatie met geen sociaal netwerk, geen werk of dagbesteding, psychiatrische problemen of schulden. Samen pakken we stap voor stap leefgebieden aan, door te helpen met administratie, het huishouden, psychiatrische problemen, verslaving en omgaan met justitie.

accessibility
Doelgroep
Volwassenen
outlined_flag
Indicatie
Wfz
Wmo
euro_symbol
Eigen bijdrage
single_bed
Leefsituatie
Eigen kamer
directions_bus
OV-locatie op loopafstand

Specificaties

Woongroep Bovenstraat richt zich op de doelgroep dak- en thuislozen mannen  in de leeftijd van 23 jaar of ouder zijn.  

De doelgroep bestaat uit een groep cliënten met een uiteenlopende achtergrond. Een deel van de doelgroep stroomt uit bij andere vormen van hulpverlening of opvang, een ander deel heeft onvoldoende (start)kwalificaties voor zelfstandig wonen. Door het ontbreken van een vaste woon- of verblijfplaats, dagbesteding, een structureel inkomen en/of sociaal (ondersteunend) netwerk, nemen cliënten niet daadwerkelijk deel aan de samenleving en dreigen zij af te glijden naar een geïsoleerde positie in de samenleving.  

Woongroep Bovenstraat is een ambulante woonvoorziening met intensieve en integrale hulpverlening in de thuissituatie van cliënten met meervoudige problematiek. Cliënten ontvangen training en begeleiding zodat zij binnen afzienbare tijd meer zelfstandig kunnen gaan wonen.  

De maximale verblijfsduur is 2 jaar.  

Gezamelijke activiteiten: huiskameroverleg

Overig: tuin, wifi, keuken, woonkamer, gedeeld sanitair. Kamers worden leeg opgeleverd.