Transformatorweg DNO en Winteropvang

Zorgaanbod
Maatschappelijke opvang
Beschrijving
Opvang voor dak- en thuisloze mensen
Product
Dagopvang
Gemeente
Amsterdam
Aanmelden

Aanmelden kan via het Bureau Trajectmanagement (BTM). Het BTM is op werkdagen bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur op 088 – 0654825 en via btm.gwca@legerdesheils.nl. Ook kunt u hier terecht voor inhoudelijke vragen over de zorg die wij leveren, financiering en de actuele wachttijden.

Toon meer
location_on
Transformatorweg 6
1014 AK Amsterdam
phone

Informatie & kenmerken

Dagopvang voor dak- en thuisloze mensen. Ze kunnen hier terecht voor een praatje, iets te eten, een kop koffie, een douche en dagbesteding. Daarnaast is er een computer met internet. Ook is het mogelijk om een arts, iemand van de sociale dienst of verslavingszorg te zien. Mensen vinden hier een luisterend oor. Bij de meeste locaties kunnen ze een postadres krijgen.

accessibility
Doelgroep
Volwassenen
access_time
24-uursbegeleiding
single_bed
Leefsituatie
Gedeelde kamer

Specificaties

De Transformatorweg is een 24-uurs daklozenopvang waar 104 mensen van drie verschillende doelgroepen worden opgevangen.

Amsterdamse dak- en thuislozen (50), opvang wordt verzorgd door het  Leger des Heils, EU-burgers (30) en mensen van buiten de Europese Unie die op de een of andere manier tussen wal en schip vallen (24). De laatste twee groepen worden door HVO-Querido en De Regenbooggroep opgevangen en begeleid.

Winteropvang 

Van 1 december 2022 tot 1 april 2023 vangen we kwetsbare dak- en thuislozen die geen onderdak kunnen vinden tijdens de winterperiode op in een aantal centrale locaties. Zij worden eerst gescreend door de GGD om te zien of zij in aanmerking komen voor de opvang en zo ja, welke locatie voor hem/haar het meest geschikt is. Dak- en thuislozen kunnen tussen 16.30 en 22.00 elke dag bij de hen toegewezen locatie naar binnen en dienen uiterlijk 9.30 de opvanglocatie te verlaten. Overdag kunnen zij terecht bij locaties voor inloophuizen, zie: Open inloophuizen voor dak- en thuislozen - Gemeente Amsterdam

 Wie kan er gebruik van maken?

Kwetsbare dak- en thuislozen. De GGD bepaalt wie kwetsbaar is en in aanmerking komt voor opvang.

 Op welke locaties vindt de opvang plaats?

  • Transformatorweg 6 > 200 plekken
  • Inloophuizen van de Regenboog Groep > 65 plekken
  • Oud schoolgebouw Nieuwe Looierstraat 49 > 85 plekken
  • Andere locaties volgen nog

Winterkouderegeling

Wat is winterkouderegeling?

De winterkouderegeling is nachtopvang voor alle dak- en thuislozen in Amsterdam. De Winterkouderegeling gaat in als het weer zo extreem is, dat het gevaarlijk is om buiten te slapen. De GGD bepaalt wanneer de regeling ingaat. Alle vier de grote steden bieden tegelijk een winterkouderegeling aan.

 

Toegang tot de winterkoudeopvang

De toegang tot de winterkouderegeling loopt via de GGD. Als de Winterkouderegeling start, kunt u zich tussen 16.30 – 22.00 uur aanmelden op de Transformatorweg 6. De GGD stelt u een aantal korte vragen en verwijst u naar de juiste opvanglocatie. 

 

Praktische informatie

Bij de opvanglocatie kunt u tussen 16.30 uur en 22.00 uur naar binnen. U krijgt een bed, douche, warme maaltijd en ontbijt. De volgende ochtend moet u uiterlijk om 9.30 uur vertrekken. De opvang is gratis.

 

Opvang honden

Terwijl u zelf overnacht in de winterkoudeopvang, wordt uw hond tijdens de winterkouderegeling gratis opgevangen in het asiel aan de Ookmeerweg.

 

ACTUEEL: winterkouderegeling gaat in op 1 december t/m 4 december 2022