Trainingshuis Jongeren Groningen

Zorgaanbod
Jeugdhulp en gezinsondersteuning
Beschrijving
Hulp voor kinderen en jongeren
Product
JongLeren
Gemeente
Groningen
Aanmelden

Aanmelden crisis Jeugdhulp (24/7)
Tel: 088 - 065 2240
(b.g.g.: 06-1531 8569)

Voor overige vragen:
Bureau Trajectmanagement is bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur via 088-0652288 en trajectmanagement.no@legerdesheils.nl 


Hier kunt u terecht voor alle aanmeldingen en inhoudelijke vragen over de zorg die wij leveren.
Toon meer
location_on
Jensemaheerd 176
9736 CL Groningen

Informatie & kenmerken

Voor jongeren met meerdere problemen zoals psychiatrische problematiek, verslaving (blowen), verzuim op school, schulden, geen stabiele thuissituatie, en mogelijk in aanraking geweest met politie.

Specificaties

De ​trainingshuizen zijn onderdeel van de jeugdhuizen en bedoeld voor jongeren die ondersteuning nodig hebben in de groei naar zelfstandigheid. In Groningen zijn vier kamers beschikbaar voor jongens en meiden en in Veendam vier units voor meiden.  Binnen de ​trainingshuizen werken we aan de doelen vijf tot zeven waarin het leren nemen van eigen verantwoordelijkheid voor een veilige en gezonde leefomgeving/levensstijl centraal staat.

Begeleiding: De begeleiding is gericht op het vergroten van de zelfstandigheidsvaardigheden. Mogelijke psychosociale problematiek en herstel van contact met het eigen netwerk worden ook meegenomen. Doel is dat deze jongeren na dit traject zelfstandig kunnen wonen of doorstromen naar een andere woonvorm.

Duur: Het traject is op maat, maar wordt meestal doorlopen in een periode van zes maanden tot een jaar.