Soepfiets Utrecht

Zorgaanbod
Maatschappelijke opvang
Beschrijving
Outreachend naar mensen die op straat leven en zorg mijden
Product
Veldwerk en soepbus
Gemeente
Utrecht
Aanmelden

Het eerste contact leggen we zelf. Soms komen we met cliënten in contact via voorzieningen voor maatschappelijke opvang, verslavingszorg, de politie of sociale dienst. Is de cliënt toe aan een stap verder? Dan helpen wij met de vervolgstap en het eventueel verkrijgen van de juiste indicatie. Het Bureau Traject Management (BTM) is op werkdagen bereikbaar van 09.00 tot 16.30 uur op 088 - 890 79 00.

Toon meer
location_on
Nieuwegracht 92
3512 LX Utrecht

Informatie & kenmerken

Er is sprake van daklosheid en er spelen meerdere problemen tegelijkertijd, veelal verslaving, schulden en/of psychiatrische problemen.

Specificaties

Jeroen van der Drift is outreachend verpleger bij het Leger des Heils. Nourdin Zalen is inloopmedewerker bij Herstart. Samen maken Jeroen en Nourdin iedere maandag- en woensdagavond een ronde met de Soepfietsdoor Utrecht. Jeroen en Nourdin zoeken actief naar mensen die buiten slapen of wonen en meestal te kampen hebben met problemen op verschillende leefgebieden. Het doel van de Soepfiets is opsporing en signalering, het leggen van contact en het opstarten van hulpverlening.