Rosaburgh

Zorgaanbod
Beschermd wonen
Beschrijving
Beschermd wonen voor mensen met een verslaving, psychiatrische problematiek en verstandelijke beperking
Product
Domus+
Gemeente
Amsterdam
Plaatsen:
30
Aanmelden

Aanmelden kan via het Bureau Trajectmanagement (BTM). Het BTM is op werkdagen bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur op 088 – 0654825 en via btm.gwca@legerdesheils.nl. Ook kunt u hier terecht voor inhoudelijke vragen over de zorg die wij leveren, financiering en de actuele wachttijden.

Toon meer
location_on
Hagedoornplein 4
1031 BV Amsterdam
phone

Informatie & kenmerken

Er is veelal sprake van een langdurige verslaving, psychiatrische problematiek, schulden, geen vaste woonplek, werk of dagbesteding, geen netwerk, relatie met justitie, overlast gevend en een licht verstandelijke beperking.

accessibility
Doelgroep
Volwassenen
outlined_flag
Indicatie
Wfz
Wlz
Zwv
euro_symbol
Eigen bijdrage
access_time
24-uursbegeleiding
single_bed
Leefsituatie
Eigen kamer
interests
Dagbesteding aanwezig
pets
Huisdieren toegestaan
directions_bus
OV-locatie op loopafstand

Specificaties

Het prachtige klooster de Rosaburgh is een beschermd wonen plek voor de meest kwetsbare mannen en vrouwen. Wij zijn een Domus + voorziening waar 24 uurs zorg en nabijheid geboden wordt.

Op deze locatie wordt door professionals, groepswerkers en persoonlijk begeleiders, maatwerk geboden. 

Bij ons hoort iedereen erbij en wordt er niet geoordeeld. Wij werken schouder aan schouder aan zorg, waarbij de kwaliteiten van de bewoners worden ingezet. Wij streven naar een zo veilig mogelijke woonomgeving. 

Cliënten kunnen op basis van diverse indicaties bij ons komen inwonen.

Op de begane grond bevinden zich studio’s.  Bewoners krijgen handvatten aangereikt en we streven  samen naar een zo zelfstandig mogelijke woonvorm.  Op de 1ste etage van ons klooster zijn de woonuntis voor  vrouwen. De 2e etage wordt bewoond door de mannen. 

We hebben gezamenlijke momenten waarbij er koffie gedronken wordt en we bieden maaltijden aan. Uiteraard is er ook tijd voor gezelligheid en individuele aandacht.  Werken vanuit liefde, warmte en respect draagt bij aan een positief zelfbeeld voor onze bewoners en creëert saamhorigheid.

Bij ons op locatie is het deelnemen aan dagbesteding een must. Wij vinden het belangrijk om de bewoners  te motiveren zichzelf te stimuleren en ontplooien. Op deze manier werken wij aan een gezond dagritme en wordt de eigenwaarde vergroot.   Bewoners kunnen bij ons zowel intern als extern dagbesteding volgen. Hiervoor  hebben wij  een uitgebreid assortiment.

Cliënten die in aanmerking komen voor een woonplek bij ons nodigen we van harte uit voor een kennismaking op locatie.