Domus+ Rosaburgh

Zorgaanbod
Beschermd wonen
Beschrijving
Beschermd wonen voor mensen met een verslaving, psychiatrische problematiek en verstandelijke beperking
Product
Domus+
Gemeente
Amsterdam
Plaatsen:
30
Aanmelden

Aanmelden kan via het Bureau Trajectmanagement (BTM). Het BTM is op werkdagen bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur op 088 – 0654825 en via btm.gwca@legerdesheils.nl. Ook kunt u hier terecht voor inhoudelijke vragen over de zorg die wij leveren, financiering en de actuele wachttijden.

Toon meer
Domus+  Rosaburgh  />
								<div class=
location_on
Hagedoornplein 4
1031 BV Amsterdam
phone

Informatie & kenmerken

Domus+ is een variant op de Domus waarbij bewoners naast een verslaving en psychiatrische problemen ook een verstandelijke beperking hebben. Ze hebben schulden, geen vaste woonplek, geen werk of dagbesteding en geen sociaal netwerk. Vaak hebben ze ook een relatie met justitie. In een Domus+ vinden bewoners rust en stabiliteit, omdat ze niet meer op straat hoeven te (over)leven. Samen met de deelnemer gaan we aan de slag om problemen hanteerbaar te maken en een passende dagbesteding te vinden.

accessibility
Doelgroep
Volwassenen
Ouderen
outlined_flag
Indicatie
Wfz
Wlz
Zwv
euro_symbol
Eigen bijdrage
access_time
24-uursbegeleiding
single_bed
Leefsituatie
Eigen kamer
Eigen sanitair
interests
Dagbesteding aanwezig
pets
Huisdieren toegestaan
directions_bus
OV-locatie op loopafstand

Specificaties

Het prachtige klooster de Rosaburgh is een beschermd wonen plek voor kwetsbare mensen. Wij zijn een Domus + voorziening waar 24 uurs zorg en nabijheid geboden wordt.

Op deze locatie wordt door professionals, groepswerkers en persoonlijk begeleiders, maatwerk geboden. 

Bij ons hoort iedereen erbij en wordt er niet geoordeeld. Wij werken schouder aan schouder aan zorg, waarbij de kwaliteiten van u als deelnemers word ingezet. Wij streven naar een zo veilig mogelijke woonomgeving.

Op de begane grond bevinden zich studios voor vrouwen, de 2de etage van ons klooster zijn voor onze mannelijke deelnemers. Als deelnemer krijgt u handvatten aangereikt en we streven  samen naar een zo zelfstandig mogelijke woonvorm. 

Voor wie?

Rosaburgh heeft plek voor 50 dak en thuislozen mensen uit Amsterdam. Onze deelnemers hebben langdurige verslaving aan harddrugs/ alcohol, eventueel in combinatie met chronische psychiatrische klachten, een verstandelijke beperking en/ of gedragsproblematiek. 

Er is sprake van een ernstige belemmering in de zelfredzaamheid ten gevolge van bovengenoemde factoren. Van belang is dat u als deelnemers expliciet bereid bent te willen werken aan het vergroten van hun woonvaardigheden en daarmee hun zelfredzaamheid. 

Wanneer u in aanmerking komt voor een woonplek bij ons nodigen we van harte uit voor een kennismaking op locatie.

Onze begeleiding

We hebben gezamenlijke momenten waarbij er koffie gedronken wordt daarnaast bieden wij maaltijden aan. Uiteraard is er ook tijd voor gezelligheid en individuele aandacht.  Werken vanuit liefde, warmte en respect draagt bij aan een positief zelfbeeld voor jou als deelnemer en creëert saamhorigheid.

Bij ons op locatie is het deelnemen aan dagbesteding een must. Wij vinden het belangrijk om onze deelnemers te motiveren zichzelf te stimuleren en te ontplooien. Op deze manier werken wij aan een gezond dagritme en wordt de eigenwaarde vergroot.   Onze deelnemers kunnen bij ons zowel intern als extern dagbesteding volgen. Hiervoor  hebben wij  een uitgebreid assortiment.

Aanmelding:

Bel met het Bureau Trajectmanagement (BTM). Het BTM is op werkdagen bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur op 088 0654825 en via btm.gwca@legerdesheils.nl. Ook kunt u hier terecht voor inhoudelijke vragen over de zorg die wij leveren, financiering en de actuele wachttijden.