Restart Zaanstad

Zorgaanbod
Ambulante begeleiding
Beschrijving
Specialistische ambulante ondersteuning (tijdelijk)
Product
Voortgang
Gemeente
Zaanstad
Aanmelden

Het Bureau Traject Management (BTM) is op werkdagen bereikbaar van 09.00 tot 16.00 uur op 088 065 29 00 en via nw.btm@legerdesheils.nl of vul onderstaand formulier in.Bij BTM kunt u terecht voor alle aanmeldingen en inhoudelijke vragen over de zorg die wij leveren.

cloud_download Aanmeldformulier regio Noordwest (pdf)
Toon meer
location_on
Contactadres
Lagendijk 39
1541 KB Koog aan de Zaan

Informatie & kenmerken

Er is veelal sprake van complexe problematiek zoals verslaving, geen sociaal netwerk, geen werk of dagbesteding, psychiatrische problemen, schulden.

accessibility
Doelgroep
Volwassenen

Specificaties

Woon je zelfstandig, maar heb je het gevoel dat je het niet alleen kunt? Wordt het steeds lastiger om je administratie bij te werken of je huis schoon te houden?  Dan is Restart van het Leger des Heils er voor jou. Restart is tijdelijke ambulante begeleiding van het Leger des Heils in de omgeving Zaanstad en Purmerend.

Hoe werkt het?

Een ambulant begeleider komt één of twee keer per week bij je thuis op bezoek. Samen nemen we stap voor stap verschillende leefgebieden onder de loep, zoals je administratie, psychische en/of verslavingsproblemen, omgaan met justitie en orde houden in het huishouden.

Dagbesteding vinden we erg belangrijk, omdat het je kan helpen structuur te creëren in je leven. Daarom helpen we je bij het zoeken van een passende baan of andere dagbesteding. Samen met je begeleider stel je doelen voor je herstel op. We beginnen bij wat je zelf al kunt en kijken juist ook naar je krachten. Daarop bouwen we voort. We bieden ondersteuning bij het aanleren van (woon)vaardigheden en pakken problemen aan.

Bij sommige onderwerpen kan je begeleider adviseren om de hulp van een andere instelling in te schakelen, bijvoorbeeld bij grote schulden, verslaving of psychiatrie. Het doel is een zo zelfstandig mogelijk bestaan opbouwen.

Lees meer

Iets wegnemen van de stress

Iets wegnemen van de stress

11 juli 2023 •
Sjors werkt al 15 jaar bij het Leger des Heils, als ambulant begeleider in de regio Zaanstad. Hij komt bij mensen thuis om ze te ondersteunen als er meerdere...