Pitstop

Zorgaanbod
Ambulante begeleiding en hulp
Beschrijving
Specialistische ambulante ondersteuning (tijdelijk)
Product
Voortgang
Aanmelden

Aanmelden kan via het Bureau Trajectmanagement (BTM). Het BTM is op werkdagen bereikbaar van 09.00 tot 16.30 uur op 088 - 890 79 00. Ook kunt u hier terecht voor inhoudelijke vragen over de zorg die wij leveren, financiering en de actuele wachttijden.

cloud_download Aanmeldformulier Ambulant LdH-MN (docx)
Toon meer
Pitstop />
								<div class=
location_on
Contactadres
Utrecht

Informatie & kenmerken

Voortgang is tijdelijke, specialistische hulp aan huis (ambulante begeleiding). Meestal is er sprake van meervoudige problematiek, zoals verslaving in combinatie met geen sociaal netwerk, geen werk of dagbesteding, psychiatrische problemen of schulden. Samen pakken we stap voor stap leefgebieden aan, door te helpen met administratie, het huishouden, psychiatrische problemen, verslaving en omgaan met justitie.

accessibility
Doelgroep
Volwassenen
outlined_flag
Indicatie
Wmo
euro_symbol
Eigen bijdrage
single_bed
Leefsituatie
Eigen kamer

Specificaties

Tijdelijke woonvoorziening voor mensen die vastlopen

De Pitstop is bedoeld voor mensen die tijdelijk intensieve hulpverlening en ondersteuning nodig hebben om hun leven weer op de rit te krijgen. Dat kan zijn door een dreigende dakloosheid als gevolg van bijvoorbeeld een scheiding, schulden of sociale problemen. Mensen kunnen snel terecht in geval van een (dreigende) crisis. De Pitstop biedt mensen een kleinschalige, opvang en begeleiding dichtbij huis. Daardoor blijft de eigen sociale structuur intact, wat bijdraagt aan het herstelproces. Gerichte hulpverlening en focus op een vervolgplek staan centraal. De Pitstop biedt kwetsbare mensen de mogelijkheid hun leven weer op orde te krijgen.

De ambitie is dat iemand zo snel mogelijk bij een Pitstop terecht kan. Binnen de veilige omgeving van de Pitstop wordt verdere achteruitgang voorkomen en werken mensen aan herstel van het normale leven. Door samen te leven en ervaringen te delen, zijn de bewoners elkaar tot steun. 

Eigen vertrouwde buurt

Een nieuwe start maken gaat het best in de eigen wijk, dorp of stad. Zo blijven de eigen sociale contacten en alles wat vertrouwd is intact, wat bijdraagt aan het herstelproces. Het Leger des Heils heeft al Pitstops in Nieuwegein, Woerden, Zeist en Amersfoort.

Vangnet van vrijwilligers

In het pand wonen ook één of meer hoofdbewoners. Dat zijn geen hulpverleners, maar vrijwilligers die meewonen in het huis. Zij bieden medebewoners een luisterend oor, dragen bij aan een goede sfeer en kunnen eventuele zorgen delen met de professionele hulpverleners. Ook zijn zij een voorbeeld in het gewone leven en nemen daar bewoners in mee door samen te eten, te sporten, of andere activiteiten te ondernemen.

Professionele begeleiding op maat

Ambulante hulpverleners van het Leger des Heils sluiten hierop aan om met hun cliënt te werken aan een traject gericht op zelfstandigheid. De begeleiding is herstelgericht, wordt op maat ingezet en veert mee met de situatie op het moment.

Doelgericht werken aan herstel

Om niet tussen wal en schip te vallen, is een optimale samenwerking met de gemeente, het sociaal team en de woningcorporaties nodig. Binnen de Pitstop wordt daar werk van gemaakt, met als doel een zo snel mogelijke doorstroming.

Uitzicht op zelfstandig

Pitstop: Zo lang als nodig, zo kort als kan. Om dit motto en de gewenste uitstroom te kunnen realiseren is het nodig dat er voldoende woningen beschikbaar zijn voor mensen die (weer) zelfstandig verder kunnen. Zo komt er plaats voor een ander die ook een Pitstop nodig heeft.

De Pitstop locaties

Pitstop Nieuwegein

De Pitstop Nieuwegein bevindt zich in een tussenwoning in de woonwijk de Doorslag in Nieuwegein en biedt plek voor twee mensen. Uniek aan deze locatie is dat de woning midden in een woonwijk staat, waardoor meedoen in de samenleving aan de orde van de dag is. Iedere bewoner heeft zijn/haar eigen kamer. De woonkamer, keuken en sanitair worden gedeeld. Bij het huis zit een diepe tuin inclusief appelboom waar bewoners in kunnen werken.

Pitstop Woerden Centrum 1

De Pitstop bevindt zich midden in het centrum van Woerden en biedt ruimte aan vijf mensen, zowel mannen als vrouwen. De benedenverdieping dient als kantoorruimte voor medewerkers van het Leger des Heils. Op de eerste verdieping bevindt zich de woonruimte voor bewoners van de Pitstop. Iedere bewoner heeft zijn/haar eigen slaapkamer. De woonkamer, keuken en sanitair worden gedeeld. Op loopafstand van de locatie bevinden zich 50|50 coffee en het inloophuis. Hier kunnen bewoner terecht voor dagbesteding en/of een kop koffie.

Pitstop Woerden Centrum 2

De Pitstop bevindt zich op een unieke locatie in het centrum van Woerden en biedt plek aan vier met name jonge mensen. Via een groot dakterras kan de woonkeuken bereikt worden, die het centrale middelpunt van het huis vormt. Deze woonkeuken wordt door bewoners gedeeld, net als het sanitair. Bewoners hebben een eigen slaapkamer. Op loopafstand van de locatie bevinden zich 50|50 coffee en het inloophuis. Hier kunnen bewoner terecht voor dagbesteding en/of een kop koffie.

Pitstop Woerden

De Pitstop bevindt zich op een unieke locatie aan het water en biedt plek aan drie mensen. Het gaat hier om een vrijstaande woning die de ideale gelegenheid biedt om vanuit rust te werken aan herstel en de toekomst. Iedere bewoner heeft een eigen kamer. De woonkamer, keuken en het sanitair worden gedeeld. De woning heeft een eigen tuin die bewoners samen onderhouden.  

Pitstop Nijenheim

De Pitstop Nijenheim in Zeist bevind zich op de achtste verdieping van een flatgebouw en biedt plek aan 3 vrouwen. Iedere bewoner heeft een eigen kamer. Bewoners delen een gezellige woonkamer, keuken en sanitaire voorzieningen.

Pitstop Dreeslaan

De Pitstop Dreeslaan in Zeist is een ruim opgezette woning en biedt plek aan vijf mannen. Iedere bewoner heeft een eigen kamer. Bewoners delen een ruime woonkamer met open keuken, twee badkamers en een tuin met elkaar. Uniek aan de locatie is dat er kippen worden gehouden door de bewoners, wat meteen zorgt voor een gezellige sfeer.

Aanmelden

In aanmerking voor de Pitstop komen inwoners uit de U16 gemeenten. Aanmelden bij de Pitstop is alleen mogelijk met een uitgebreid ondersteuningsplan vanuit het sociaal team en/of een ingevuld aanmeldformulier van het Leger des Heils.
Na aanmelding vindt er een intake plaats met de trajectmanager van het Leger des Heils en een toegangmedewerker van de gemeente. De Pitstop wordt gefinancierd vanuit de regio.  

 ➞ Kom jij ons team versterken? Check onze vacatures!