Orthopedagogisch Centrum Middelveld (Behandeling 24 uurs-LVB)

Zorgaanbod
Jeugdhulp en gezinsondersteuning
Beschrijving
Hulp voor kinderen en jongeren
Product
JongLeren
Gemeente
Amsterdam
Aanmelden

Aanmelden kan via het Bureau Trajectmanagement (BTM). Het BTM is op werkdagen bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur op 088 – 0654825 en via btm.gwca@legerdesheils.nl. Ook kunt u hier terecht voor inhoudelijke vragen over de zorg die wij leveren, financiering en de actuele wachttijden.

Contactformulier voor deelnemers jonger dan 18 jaar: 

Contactformulier voor deelnemers van 18-27 jaar: 

Toon meer
location_on
Comeniusstraat 12
10615 BH Amsterdam

Informatie & kenmerken

Voor jongeren met meerdere problemen zoals psychiatrische problematiek, verslaving (blowen), verzuim op school, schulden, geen stabiele thuissituatie, en mogelijk in aanraking geweest met politie.

accessibility
Doelgroep
Jongeren
Volwassenen
outlined_flag
Indicatie
Jw
Wlz
euro_symbol
Eigen bijdrage
access_time
24-uursbegeleiding
single_bed
Leefsituatie
Eigen kamer
directions_bus
OV-locatie op loopafstand

Specificaties

Middelveld is een orthopedagogisch centrum waar behandeling met verblijf geboden wordt aan licht verstandelijk beperkte jongeren in de leeftijd van 18 tot 23 jaar. Wij bieden jongeren een veilig thuis, waar ze de tijd en ruimte krijgen om te ontdekken wat voor hen belangrijk is en wat zij nodig hebben om te worden wie ze willen zijn.

Voor wie?

Middelveld is een behandelsetting voor jongeren met een licht verstandelijke beperking en bijkomende sociaal-emotionele en/of gedragsproblematiek. Afhankelijk van de situatie wordt er met de jongeren gewerkt aan terugkeer in de thuissituatie of aan een traject naar een meer zelfstandigere woonvorm. Om in aanmerking te komen voor plaatsing, is een indicatie voor behandeling nodig. 

Onze begeleiding

Samen met de jongere wordt gewerkt aan sociaal-emotionele behandeldoelen, zoals: emotieregulatie, weerbaarheid, seksualiteit, veilige hechting etc. Ook hebben we veel aandacht voor het aanleren van zelfstandigheidsvaardigheden en andere doelen die voor de jongere belangrijk zijn, zoals: het leren omgaan met geld, het volgen van een opleiding of het vinden van een baan. Bij Middelveld ontvangen jongeren zowel individuele behandeling als groepstrainingen.

Onze locatie is onderverdeeld in verschillende groepen, namelijk:

  • De Berk (fase1): dit is een instroom meidengroep. Op deze groep wordt behandeling geboden met aandacht voor genderspecifieke thema’s.
  • De Wilg (fase 1): dit is een instroom jongensgroep. Op deze groep wordt behandeling geboden met aandacht voor genderspecifieke thema's.
  • De Linde (fase 2) en De Plataan (fase 3): deze groepen zijn gemengd, waarbij de Plataan ook een aparte meidenvleugel heeft.
  • De Derkinderenstraat (fase 4): dit zijn twee ambulante woningen, waar op afspraak begeleiding komt.

Naarmate een jongere zelfstandiger wordt,  zal hij of zij naar een hogere fase gaan. Bij de groepen De Berk, De Wilg en De Linde is 24-uursbegeleiding aanwezig. Bij De Plataan is dit niet het geval; hier bieden we kamertraining en is er een aantal uur per dag begeleiding aanwezig en kunnen jongeren zelf afspraken maken.