Noodopvang Perspectief

Zorgaanbod
Maatschappelijke opvang
Beschrijving
Kortdurende opvang voor volwassenen
Product
Herstart
Gemeente
Almere
Aanmelden

Aanmelden kan via het Bureau Trajectmanagement (BTM). Het BTM is op werkdagen bereikbaar van 09.00 tot 16.30 uur op 088 - 890 79 00. Ook kunt u hier terecht voor inhoudelijke vragen over de zorg die wij leveren, financiering en de actuele wachttijden.

cloud_download Aanmeldformulier (doc)
Toon meer
location_on
Markt 116
1354 BA Almere
phone

Informatie & kenmerken

Dakloosheid. Er is veelal sprake van een verslaving, schulden en het ontbreken van een netwerk.

accessibility
Doelgroep
Volwassenen
access_time
24-uursbegeleiding
single_bed
Leefsituatie
Gedeelde kamer
directions_bus
OV-locatie op loopafstand

Specificaties

Kortdurende opvang voor dak- en thuislozen

Noodopvang Perspectief is een opvang voor dak- en thuislozen, zowel mannen als vrouwen vanaf 18 jaar en waar nodig vanaf 15 jaar. Naast dak- en thuisloosheid hebben deze mensen vaak te maken met problemen op het gebied van schulden, verslaving, psychiatrie en justitie. Bij Perspectief is 24-uursbegeleiding aanwezig. Middelengebruik is niet toegestaan.

Deelnemers kampen met ernstige psychosociale problemen, soms in combinatie met een psychi(atr)sche en/of een verstandelijke beperking. Problemen op het gebied van huisvesting, gedrag, relatie, verslaving, schulden en/of justitie zijn veelal het gevolg. Om deze situatie om te buigen, biedt Noodopvang Perspectief een veilig, tijdelijk onderdak met begeleiding aan. De opvangsituatie sluit zoveel mogelijk aan bij het ‘gewone leven’. Er is daarom veel aandacht voor alledaagse (woon-)vaardigheden, structuur, zelfverzorging, omgangsvaardigheden, beheer van financiën, participatie en vrijetijdsbesteding.

Begeleiding

Bij Perspectief is er 24 uur per dag begeleiding aanwezig. De begeleiding is gericht op snelle uitstroom (binnen 12 weken), naar voornamelijk zelfstandig wonen met begeleiding. Met de herstelgerichte methode werken we aan haalbare wensen en doelen. Bij Perspectief wordt dagbesteding, werk en school gestimuleerd. Waar nodig helpen wij bij woonvaardigheden of het aanleveren hiervan. Wij begeleiden mensen bij het inschrijven in de gemeentelijke basisadministratie en helpen bij het aanvragen van een uitkering/studiefinanciering. Samen met onze externe partners bieden wij onder andere verslavingszorg, psychische en psychiatrische behandeling en schuldhulpverlening.

Locatie en faciliteiten

Perspectief is gevestigd in Almere Haven, nabij het winkelcentrum. In het pand is één gemeenschappelijke keuken en woonkamer aanwezig. De slaapkamer wordt gedeeld met één andere bewoner.  

➞ Kom jij ons team versterken? Check onze vacatures!

Hier staat ingevoegde content uit een sociaal media netwerk. Om deze content te zien, hebben we je akkoord nodig voor social media cookies.
Klik hier om toestemming te geven.