Mobiel Service Centrum/Soepbus

Zorgaanbod
Maatschappelijke opvang
Beschrijving
Outreachend naar mensen die op straat leven en zorg mijden
Product
Veldwerk en soepbus
Gemeente
Amsterdam
Aanmelden

Aanmelden kan via het Bureau Trajectmanagement (BTM). Het BTM is op werkdagen bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur op 088 – 0654825 en via btm.gwca@legerdesheils.nl. Ook kunt u hier terecht voor inhoudelijke vragen over de zorg die wij leveren, financiering en de actuele wachttijden.

Toon meer
location_on
Zeeburgerdijk 215
1095 AC Amsterdam

Informatie & kenmerken

Er is sprake van dakloosheid en er spelen meerdere problemen tegelijkertijd, veelal verslaving, schulden en/of psychiatrische problemen.

accessibility
Doelgroep
Kinderen
Jongeren
Volwassenen
Ouderen

Specificaties

Het Mobiel Service Centrum (MSC) is een afdeling die outreachende hulpverlening biedt aan dak- en thuislozen. Ze bieden de bezoekers materiële en immateriële hulp aan om in hun geestelijke en fysieke nood te kunnen voorzien, zodat men tot een volledig herstel kan komen. Ze willen een bijdrage leveren aan een hoopvolle toekomst voor iedere bezoeker.

Voor wie?

Alle dakloze mannen en vrouwen die op straat verblijven maar ook mensen die een huis hebben en niet of moeilijk rond kunnen komen of eenzaam zijn. Hieronder vallen enkele groepen die speciale aandacht vereisen als zorgmijders, oost europeanen, recent daklozen en op straat verblijvende vrouwen.

Onze aanpak

We willen de mensen aandacht geven, zorg op maat aanbieden, terugleiden naar zorg, voorzien in primaire levensbehoeften, en hen het evangelie in woord en daad bekendmaken. Met de soepbus maakt men viermaal per week een ronde door Amsterdam. Tijdens de ronden wordt er soep, brood, koffie, dekens (mits voorradig), kleding, scheermesjes, tandenpasta, zeep en bijbels uitgedeeld.

Soepbus rondes:

Het Landje                                                

vr  18.15 uur

Spanjeplein Noord                                   

ma, wo en vr  19.15 uur 

Westerdok                                               

ma, wo en vr  19.50 uur 

Kadijksplein                                             

ma, wo en vr  19.25 uur