Meeting Point- inloop sekswerkers en slachtoffers mensenhandel

Aanmelden
Meeting Point- inloop sekswerkers en slachtoffers mensenhandel />
								<div class=
phone

Informatie & kenmerken

accessibility
Doelgroep
Jongeren
Volwassenen

Specificaties

Het Meeting Point is een laagdrempelige inloop van het Leger des Heils Goodwillcentra Amsterdam.

Voor wie?

Meeting Point is een inloop die ligt midden in het Wallengebied en is bedoeld als een plek waar sekswerkers en slachtoffers van mensenhandel terecht kunnen met al hun vragen over (ander) werk, inkomen, gezondheid, veiligheid of terugkeer.

Onze aanpak

Bij het Meeting Point bieden we een luisterend oor en kan gebruik gemaakt worden van onze douche, keuken en computer met Wi-Fi. Ook verkopen we producten die het werk nodig zijn, zoals condooms tegen inkoopprijs, en hebben we een wisselende collectie vintage kleding. Onze medewerkers en vrijwilligers gaan ook meerdere malen per week langs de ramen op de Wallen en in het Spui- en Singelgebied. We bieden  koffie of thee en iets te eten aan en gaan graag met  in gesprek omde mensen beter te leren kennen en waar mogelijk hulpm te kunnen bieden.

Studio Salvation

Studio Salvation is een onderdeel van het Leger des Heils en helpt kwetsbare mensen in Amsterdam een nieuwe plek in de maatschappij te geven. In het atelier van Studio Salvation in Amsterdam West maken deelnemers kennis met het kleermakersvak en kunnen zij hun talenten voor het maken van kleding, accessoires en interieuritems ontwikkelen.  

In het atelier werken we voornamelijk met duurzame en gerecyclede materialen. Het doel van het atelier is niet alleen dat deelnemers het vak leren en nieuwe talenten ontdekken, maar ook dat ze sociale contacten opdoen, leren omgaan met afspraken, leerdoelen stellen en samen werken om deze te behalen.