Maatschappelijke Opvang Jongeren Apeldoorn

Zorgaanbod
Maatschappelijke opvang
Beschrijving
Kortdurende opvang voor volwassenen
Product
Herstart
Aanmelden

Aanmelden kan via het Bureau Trajectmanagement (BTM) via 088 065 6700 of per e-mail: Oost.btm@legerdesheils.nl

Hier kunt u terecht voor alle aanmeldingen en inhoudelijke vragen over de zorg die wij leveren.

Toon meer
location_on
Pallietergaarde 15E
7329 HB Apeldoorn
phone

Informatie & kenmerken

Herstart is bedoeld voor dak- en thuisloze mensen. Hier worden mensen kortdurend opgevangen en geholpen om hun problemen in kaart te brengen, want vaak is er meer aan de hand dan alleen dakloosheid. Herstart helpt bijvoorbeeld bij inschrijven bij de gemeente en het aanvragen van een uitkering. Dit zijn de eerste stappen naar herstel.

Specificaties

De maatschappelijke opvang voor jongeren in Apeldoorn is bedoeld voor jongeren tussen de 16 en 23 jaar, die geen vaste woon- of verblijfplaats hebben, maar wel binding hebben met Apeldoorn. In deze opvang kunnen maximaal 6 jongeren verblijven.

Werkwijze
Vanaf het moment dat de jongere bij ons verblijft ligt de focus op het vinden van dagbesteding (werk of opleiding), het regelen van financiën en het vinden van een vaste plek om te wonen. Er is 24-uur begeleiding voor de jongeren. Samen met hun ambulante begeleiding zoeken we naar oplossingen om stabiele uitstroom mogelijk te maken. We streven ernaar om jongeren binnen 8 tot 10 weken uit te laten stromen naar een stabiele woonplek.