Maatschappelijk opvang Jongens Den Haag

Zorgaanbod
Maatschappelijke opvang
Beschrijving
Kortdurende opvang voor volwassenen
Product
Herstart
Plaatsen:
18
Aanmelden

Het Bureau Traject Management (BTM) is op werkdagen bereikbaar van 09.00 tot 16.00 uur op 088 065 29 00 en via nw.btm@legerdesheils.nl of vul onderstaand formulier in.Bij BTM kunt u terecht voor alle aanmeldingen en inhoudelijke vragen over de zorg die wij leveren.

cloud_download Aanmeldformulier regio Noordwest (pdf)
Toon meer
Maatschappelijk opvang Jongens Den Haag />
								<div class=
location_on
Nieboerweg 125
2583 JV Scheveningen
phone

Informatie & kenmerken

Herstart is bedoeld voor dak- en thuisloze mensen. Hier worden mensen kortdurend opgevangen en geholpen om hun problemen in kaart te brengen, want vaak is er meer aan de hand dan alleen dakloosheid. Herstart helpt bijvoorbeeld bij inschrijven bij de gemeente en het aanvragen van een uitkering. Dit zijn de eerste stappen naar herstel.

accessibility
Doelgroep
Jongeren
access_time
24-uursbegeleiding
interests
Dagbesteding aanwezig
directions_bus
OV-locatie op loopafstand

Specificaties

Op deze locatie worden 18 jongeren kortdurend opgevangen. Samen met de deelnemer wordt een overzicht van de problemen gemaakt en gekeken naar wat er nodig is om ze aan te pakken. We zoeken naar een plek om te wonen, (begeleid) zelfstandig of in een beschermde woonvorm. Stap voor stap worden verschillende leefgebieden aangepakt zoals psychische gezondheid, verslavingsproblemen, omgaan met justitie, zingeving en structuur in de dag. In overleg met de jongere schakelen we zonodig hulp in van schuldhulpverlening, verslavingszorg, GGZ of een andere instantie. Doel is dat de jongere zo zelfstandig mogelijk kan wonen, problemen hanteerbaar zijn en er geen strafbare feiten meer worden gepleegd.