Kinder- en Jeugdcoaching regio Gooi en Vechtstreek

Zorgaanbod
Jeugdhulp en gezinsondersteuning
Beschrijving
Samen werken aan sociaal-emotionele ontwikkeling
Product
Kinder- en jeugdcoaching
Gemeentes
Hilversum, Huizen, Bussum, Naarden
Aanmelden

Aanmelden kan via het Bureau Trajectmanagement (BTM). Het BTM is op werkdagen bereikbaar van 09.00 tot 16.30 uur op 088 - 890 79 00. Ook kunt u hier terecht voor inhoudelijke vragen over de zorg die wij leveren, financiering en de actuele wachttijden.

cloud_download Aanmeldformulier (docx)
Toon meer
 Kinder- en Jeugdcoaching regio Gooi en Vechtstreek />
								<div class=
location_on
Contactadres
Van Hengellaan 6D
1217 AS Hilversum

Informatie & kenmerken

Onze kinder- en jeugdcoaches zijn er om kinderen en jongeren (van 3 tot 18 jaar) te begeleiden op sociaal-emotioneel gebied. Sommige kinderen krijgen, door omstandigheden thuis, niet altijd wat ze nodig hebben om zich optimaal te kunnen ontwikkelen. De kinder- en jeugdcoach ondersteunt daarbij. 

accessibility
Doelgroep
Kinderen
Jongeren

Specificaties

Extra ondersteuning voor kinderen & jeugdigen

Het programma kinder- en jeugdcoaching biedt extra ondersteuning voor kinderen & jeugdigen van 3 tot 18 jaar. Door omstandigheden krijgen kinderen in de thuissituatie niet altijd wat ze nodig hebben om zich optimaal te ontwikkelen. Daardoor beschikken ze vaak over onvoldoende vaardigheden om de ontwikkelingstaken, waar ze voor komen te staan, uit te voeren. Het doel van de begeleiding door een kinder- & jeugdcoach is het vergroten van de draagkracht van kinderen/jeugdigen, waardoor protectieve factoren toenemen. Onderwerpen die onder andere tijdens de coaching aan bod komen zijn: zelfbeeld en zelfvertrouwen, emoties, sociale vaardigheden, (faal)angst, pesten, rouw en lichamelijke gesteldheid. Ook is er een speciale module voor kinderen die te maken hebben met complexe echtscheiding. Juist dan is het van belang dat kinderen hun verhaal kwijt kunnen bij een neutraal persoon.

 ➞ Kom jij ons team versterken? Check onze vacatures!