Instroomhuis Zeeburgerdijk

Zorgaanbod
Maatschappelijke opvang
Beschrijving
Kortdurende opvang voor volwassenen
Product
Herstart
Gemeente
Amsterdam
Plaatsen:
40
Aanmelden

Wilt u iemand aanmelden voor begeleiding of hulp? Of wilt u meer informatie ontvangen over een hulptraject? Bij het Bureau Traject Management (BTM) kunt u terecht voor INFORMATIE & ADVIES en zij verzorgen de begeleiding van deelnemers binnen het Leger des Heils Amsterdam. Voor AANMELDEN kunt u met ingang van 1 april 2021 terecht bij de Buurtteams in Amsterdam. Dat loopt niet meer rechtstreeks via het BTM, zij verwijzen u door naar de website www.buurtteamamsterdam.nl waar u alle gegevens vindt over de buurtteams, de locaties en contactgegevens.  

Het BTM informeert en adviseert deelnemers, verwijzers en behandelaars naar de juiste route van aanmelding voor de producten in zorg en dagbesteding. Binnen de buurtteams vindt de aanmelding en toewijzing van zorg plaats. Toewijzing gebeurt door middel van het toekennen van een beschikking. Daarna stelt het BTM (mede) een zorgtraject op en zorgt ze ervoor dat het ingezette zorgtraject zo effectief mogelijk wordt doorlopen.  

Het BTM informeert en adviseert u graag over al uw vragen over aanmelding, wachtlijsten, plaatsing, indicaties en casusbesprekingen. Ook voor vragen over de verschillende locaties kunt u bij ons terecht. 

Het Bureau Traject Management is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00-17.00 uur op: 020-6301111.

Medewerkers van de buurtteams kunnen voor consultatie en advies rechtstreeks bellen met: 088-0654825.

Toon meer
location_on
Zeeburgerdijk 215
1095 AC Amsterdam
phone
020 4626360

Informatie & kenmerken

Dakloosheid. Er is veelal sprake van een verslaving, schulden en het ontbreken van een netwerk.

Specificaties

Instroomhuis

Het Instroomhuis is onderdeel van de Centrale Toegang tot de maatschappelijke opvang voor Amsterdamse dak- en thuislozen vanaf 23 jaar. Op deze opvanglocatie kunnen 48 dak- en thuisloze mensen worden opgevangen als ondersteuning aan het opstarten van een plaatsingstraject binnen de maatschappelijke opvang.

Voor wie?

Het Instroomhuis is er voor Amsterdamse dak- en thuislozen die via de Centrale Toegang MO toegang hebben gekregen tot de maatschappelijke opvang. Om de schaarste van bedden te verdelen zijn er drie criteria opgesteld wanneer cliënten een bed aangeboden krijgen: 

  1. De hulpvraag is niet duidelijk: bijvoorbeeld vermoeden van (onderliggende) psychiatrische problematiek 
  2. Er is observatie nodig met betrekking tot de 24-uurs zorg
  3. Het betreft een zorgmijder. Het doel van de plaatsing is een noodzakelijke verdieping van het intakeproces.

Onze aanpak

Samen met een persoonlijk begeleider gaan de bewoner en de medewerker van de centrale toegang vanuit de herstelmethodiek aan de slag met het op orde krijgen van financiën, dagbesteding en eventuele zorgtoeleiding. Het traject begint met stabiliseren, daarna wordt begonnen met helder krijgen van de hulpvraag en het vinden van het juiste vervolgtraject. Het Instroomhuis biedt de bewoner 24-uursbegeleiding, een eigen kamer en benodigdheden voor het eerste levensonderhoud