Instroomhuis Zeeburgerdijk

Zorgaanbod
Maatschappelijke opvang
Beschrijving
Kortdurende opvang voor volwassenen
Product
Herstart
Gemeente
Amsterdam
Plaatsen:
40
Aanmelden

Aanmelden kan via het Bureau Trajectmanagement (BTM). Het BTM is op werkdagen bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur op 088 – 0654825 en via btm.gwca@legerdesheils.nl. Ook kunt u hier terecht voor inhoudelijke vragen over de zorg die wij leveren, financiering en de actuele wachttijden.

Toon meer
location_on
Zeeburgerdijk 215
1095 AC Amsterdam
phone

Informatie & kenmerken

Dakloosheid. Er is veelal sprake van een verslaving, schulden en het ontbreken van een netwerk.

Specificaties

Instroomhuis

Het Instroomhuis is onderdeel van de Centrale Toegang tot de maatschappelijke opvang voor Amsterdamse dak- en thuislozen vanaf 23 jaar. Op deze opvanglocatie kunnen 48 dak- en thuisloze mensen worden opgevangen als ondersteuning aan het opstarten van een plaatsingstraject binnen de maatschappelijke opvang.

Voor wie?

Het Instroomhuis is er voor Amsterdamse dak- en thuislozen die via de Centrale Toegang MO toegang hebben gekregen tot de maatschappelijke opvang. Om de schaarste van bedden te verdelen zijn er drie criteria opgesteld wanneer cliënten een bed aangeboden krijgen: 

  1. De hulpvraag is niet duidelijk: bijvoorbeeld vermoeden van (onderliggende) psychiatrische problematiek 
  2. Er is observatie nodig met betrekking tot de 24-uurs zorg
  3. Het betreft een zorgmijder. Het doel van de plaatsing is een noodzakelijke verdieping van het intakeproces.

Onze aanpak

Samen met een persoonlijk begeleider gaan de bewoner en de medewerker van de centrale toegang vanuit de herstelmethodiek aan de slag met het op orde krijgen van financiën, dagbesteding en eventuele zorgtoeleiding. Het traject begint met stabiliseren, daarna wordt begonnen met helder krijgen van de hulpvraag en het vinden van het juiste vervolgtraject. Het Instroomhuis biedt de bewoner 24-uursbegeleiding, een eigen kamer en benodigdheden voor het eerste levensonderhoud