Instroomhuis Zeeburgerdijk

Zorgaanbod
Maatschappelijke opvang
Beschrijving
Kortdurende opvang voor volwassenen
Product
Herstart
Gemeente
Amsterdam
Plaatsen:
51
Aanmelden

Aanmelden kan via het Bureau Trajectmanagement (BTM). Het BTM is op werkdagen bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur op 088 – 0654825 en via btm.gwca@legerdesheils.nl. Ook kunt u hier terecht voor inhoudelijke vragen over de zorg die wij leveren, financiering en de actuele wachttijden.

Toon meer
location_on
Zeeburgerdijk 215
1095 AC Amsterdam
phone

Informatie & kenmerken

Dakloosheid. Er is veelal sprake van een verslaving, schulden en het ontbreken van een netwerk.

accessibility
Doelgroep
Volwassenen
outlined_flag
Indicatie
Wfz
Wmo
access_time
24-uursbegeleiding
single_bed
Leefsituatie
Eigen kamer
directions_bus
OV-locatie op loopafstand

Specificaties

Instroomhuis

Het Instroomhuis is een 24uurs opvang locatie voor Amsterdamse dak- en thuislozen mannen en vrouwen vanaf 23 jaar.  Er zijn 51 éénpersoonskamers, hiervan zijn 47 trajectbedden en 4 IFZO bedden.  Het instroomhuis biedt opvang als ondersteuning tijdens het opstarten van een plaatsingstraject binnen de maatschappelijke opvang of beschermd wonen.

Voor wie?

De 47 trajectbedden zijn voor een specifieke groep Amsterdammers waarbij het niet lukt om een passende vervolgd plek / wachtlijstplaatsing te realiseren via het ambulante traject van Centrale Toegang.

De mensen die hiervoor in aanmerking komen voldoen aan de volgende criteria:

  1. Er bestat een vermoeden van onderliggende (psychische) problematiek. De opvang is noodzakelijk om de vervolgdiagnostiek te realiseren en de hulpvraag te verduidelijken.
  2. De opname is nodig om d.m.v. observatie een juiste inschatting te maken van het best passende vervolg traject.
  3. Er is sprake van zorgmijdend gedrag, mensen die al langdurige bij verschillende ketenpartners in beeld komen en waarbij een passende vervolg plek nog steeds gerealiseerd dient te worden.

Het doel van de opvang is een eerste stap naar het vervolg traject.

Onze aanpak

Na opname volgt een huisregelintake, inschrijving WPI (Werk,Participatie en Inkomen) en een toewijzing van een persoonlijk begeleider. Het eerste doel is het realiseren van een passende wachtlijstplaatsing waar gezamenlijk aan wordt gewerkt.

Vervolgens wordt de deelnemer overgedragen aan de wachtlijstbegeleiding en wordt gewerkt aan een succesvolle verhuizing naar de vervolgvoorziening.

Bij de begeleiding gaan we uit van een herstel gericht aanpak met dagbesteding, het aanpakken van schuldenproblematiek en netwerkondersteuningals belangrijke elementen.

Aanmelden:

Aanmelden kan via de Centrale Toegang Maatschappelijke Ondersteuning CTMOBW, te bereiken op: 020-5555996.  Link website:  www.amsterdam.nl/sociaaldomein/zorgprofessionals/maatschappelijke/maatschappelijke/centrale-toegang/

De aanmeldingen worden wekelijks besproken en er wordt gewerkt met een wachtlijst.