Hulp bij complexe echtscheidingen

Zorgaanbod
Jeugdhulp en gezinsondersteuning
Beschrijving
Hulp voor kinderen en jongeren
Product
JongLeren
Aanmelden

Aanmelden crisis Jeugdhulp (24/7)
Tel: 088 - 065 2240
(b.g.g.: 06-1531 8569)

Voor overige vragen:
Bureau Trajectmanagement is bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur via 088-0652288 en trajectmanagement.no@legerdesheils.nl 


Hier kunt u terecht voor alle aanmeldingen en inhoudelijke vragen over de zorg die wij leveren.
Toon meer
location_on
Contactadres
Almere

Informatie & kenmerken

Voor jongeren met meerdere problemen zoals psychiatrische problematiek, verslaving (blowen), verzuim op school, schulden, geen stabiele thuissituatie, en mogelijk in aanraking geweest met politie.

accessibility
Doelgroep
Kinderen
Jongeren
Volwassenen
Ouderen

Specificaties

Onze Kindercoaches, Jeugdcoaches en Gezinscoaches bieden hulp bij complexe echtscheidingen (in de volksmond ook wel vechtscheidingen genoemd). Deze vormen van coaching kunnen los van elkaar, maar ook tegelijkertijd worden ingezet in een gezin.

Kindercoach en Jeugdcoach

De Kinder- en Jeugdcoach fungeert als vertrouwenspersoon voor het kind en neemt een neutrale houding aan richting beide ouders. De coach helpt kinderen/jongeren zich staande te houden in de situatie waarin ze verkeren. De coach leert hen onder andere hun weerbaarheid te versterken en zorgt ervoor dat zij ook een stem krijgen in de situatie rond de echtscheiding. Ook is er aandacht voor de gevoelens van de kinderen/jongeren.

Er zijn zowel groepsgerichte programma’s als individuele trajecten mogelijk.

Gezinscoach

De Gezinscoach begeleidt (bij voorkeur) beide ouders in het traject voor, tijdens en/of na de echtscheiding. De ondersteuning is primair gericht op het vergroten van het inzicht bij ouders wat de gevolgen van hun conflicten zijn voor de kinderen en het verminderen van conflicten in het bijzijn van de kinderen. Ouders worden geholpen om samen tot een goede regeling te komen over de omgang en het contact met de kinderen. Tevens kan de Gezinscoach helpen bij praktische zaken, zoals het opstellen van het ouderschapsplan en het invullen van formulieren.

Goed om te weten

Indien nodig wordt samengewerkt met andere instanties.

Het tijdig inzetten van een Kinder- en Jeugdcoach en/of Gezinscoach bij een echtscheiding kan veel schade voorkomen.

Deze hulpverlening wordt aangeboden in Groningen, Drenthe, Friesland, Overijssel/IJsselland, Noordoostpolder