Housing First Drechtsteden

Zorgaanbod
Ambulante begeleiding en hulp
Beschrijving
Woning met ambulante begeleiding
Product
Housing first
Gemeente
Dordrecht
Aanmelden

Het Bureau Trajectmanagement (BTM) is maandag tot en met vrijdag van 9.00-16.30 uur bereikbaar via 088 06 55 111 en via btm.rzw@legerdesheils.nl.

Hier kunt u terecht voor alle aanmeldingen en inhoudelijke vragen over de zorg die wij leveren.

Toon meer
location_on
Kromhout 110
3311 RH Dordrecht
phone

Informatie & kenmerken

Bij Housing First krijgen mensen die dak- of thuisloos zijn geweest hulp aan huis (ambulante begeleiding) en een zelfstandige woonplek. Zij hebben vaak meerdere problemen, zoals een psychiatrische stoornis, verslaving, geen sociaal netwerk, eenzaamheid of schulden. Housing First geeft een stabiele basis, van waaruit ze samen met ons aan hun problemen kunnen werken.

accessibility
Doelgroep
Volwassenen
Ouderen
outlined_flag
Indicatie
Wlz
Wmo
liquor
Middelengebruik toegestaan
pets
Huisdieren toegestaan

Specificaties

Housing First is voor mensen die langer dan 3 jaar dakloos zijn, ouder dan 27 jaar zijn, waarbij aantoonbaar andere hulpverleningstrajecten mislukt zijn en waar gaan passende hulpaanbod voor is.​

In dit geval heb je een eigen huis! Er zijn 3 voorwaarden: Je betaalt je huur, je bent een goede buur en veroorzaakt dus geen overlast, je stelt je begeleid baar op en laat je begeleiders binnen.

We werken via de Housing First methodiek​. De Housing First begeleiders zijn er over het algemeen overdag. Soms ook 's avonds als jij dat nodig hebt. Jij hebt een telefoonnummer wat je kunt bellen; dat is de achterwacht. Als je dat zelf wilt, regelen we samen dagbesteding.