Domus Huis & Haard Het Veerhuys

Zorgaanbod
Beschermd wonen
Beschrijving
Beschermd wonen voor mensen met psychiatrische problematiek
Product
Huis en Haard
Gemeente
Gouda
Aanmelden

Het Bureau Trajectmanagement (BTM) is maandag tot en met vrijdag van 9.00-16.30 uur bereikbaar via 088 06 55 111 en via btm.rzw@legerdesheils.nl.

Hier kunt u terecht voor alle aanmeldingen en inhoudelijke vragen over de zorg die wij leveren.

Toon meer
location_on
Livingstonelaan 52
2803EL Gouda
phone

Informatie & kenmerken

Bij Huis en Haard wonen mensen met psychiatrische problematiek, die niet zelfstandig kunnen wonen. De meeste van hen zijn dak- of thuisloos geweest. Mensen met verward gedrag vinden bij Huis en Haard een beschermd en veilig thuis. Bewoners krijgen hulp bij het vinden van structuur en een passende dagbesteding, zodat ze zo zelfstandig mogelijk kunnen meedoen in de samenleving.

accessibility
Doelgroep
Volwassenen
outlined_flag
Indicatie
Wfz
Wlz
Wmo
access_time
24-uursbegeleiding
single_bed
Leefsituatie
Eigen kamer
Eigen keuken
Eigen sanitair
interests
Dagbesteding aanwezig
directions_bus
OV-locatie op loopafstand

Specificaties

De Domus Huis en Haard is gelegen in een woonwijk. Bus 1, halte Gouda prinsenhof, is op circa 450 meter afstand en de dichtstbijzijnde ov-locatie. Vijf keer per week worden er activiteiten georganiseerd in de ochtend, variërend van een koffiemoment tot een sportactiviteit. Daarnaast is het mogelijk om gebruik te maken van verschillende fitnessapparaten.

Het team bestaat uit woonbegeleiders, persoonlijk begeleiders, verpleegkundige en een teammanager. Daarnaast is er ondersteuning van een orthopedagoog en een sociaal verpleegkundige. In de nacht is er een nachtwaker aanwezig en een slaapdienst ter ondersteuning.

De meest voorliggende problematiek is middelengebruik en psychiatrie. De doelgroep bestaat uit zowel mannen als vrouwen.  Iedere deelnemer heeft zijn eigen kamer met keuken en sanitair. Daarnaast heeft iedere afdeling een eigen woonkamer waar deelnemers elkaar kunnen opzoeken.

Hier staat ingevoegde content uit een sociaal media netwerk. Om deze content te zien, hebben we je akkoord nodig voor marketing cookies.
Klik hier om toestemming te geven.