Herstart Kasperpad Dordrecht

Zorgaanbod
Maatschappelijke opvang
Beschrijving
Kortdurende opvang voor volwassenen
Product
Herstart
Gemeente
Dordrecht
Aanmelden

Het Bureau Trajectmanagement (BTM) is maandag tot en met vrijdag van 9.00-16.30 uur bereikbaar via 088 06 55 111 en via btm.rzw@legerdesheils.nl.
Hier kunt u terecht voor alle aanmeldingen en inhoudelijke vragen over de zorg die wij leveren.

Toon meer
Herstart Kasperpad Dordrecht />
								<div class=
location_on
Kasperspad 55
3311ZE Dordrecht
phone

Informatie & kenmerken

Herstart is bedoeld voor dak- en thuisloze mensen. Hier worden mensen kortdurend opgevangen en geholpen om hun problemen in kaart te brengen, want vaak is er meer aan de hand dan alleen dakloosheid. Herstart helpt bijvoorbeeld bij inschrijven bij de gemeente en het aanvragen van een uitkering. Dit zijn de eerste stappen naar herstel.

accessibility
Doelgroep
Volwassenen
outlined_flag
Indicatie
Wmo
euro_symbol
Eigen bijdrage
access_time
24-uursbegeleiding
single_bed
Leefsituatie
Eigen kamer
interests
Dagbesteding aanwezig
directions_bus
OV-locatie op loopafstand

Specificaties

Herstart biedt 24-uurs huisvesting in een gestructureerde woonomgeving. De begeleiding is gericht op het aanleren van vaardigheden en het oplossen van problemen om door te kunnen stromen naar een vorm van zelfstandig- of begeleid wonen als opstap naar zelfstandig wonen.  

Dak- en thuisloze volwassenen met problemen op één of meer van de leefgebieden; wonen, woonvaardigheden, financiën sociale vaardigheden en verslaving. De cliënten hebben de motivatie om een positieve wending aan hun leven te geven, maar weten zelf niet hoe en waar te beginnen.  

Onze visie  

  • Wij van Herstart bieden een tijdelijke woonruimte met een liefdevol en veilig klimaat voor ieder mens.  
  • Wij accepteren geen uitsluiting door de maatschappij en gaan verder waar anderen stoppen.  
  • Bij ons kunnen mensen weer dromen.  
  • Wij coachen mensen om zelf een passend thuis en een menswaardig, zinvol bestaan te vinden.  
  • Ons christelijk geloof is onze inspiratiebron.

Zorgzwaartepakket

WMO indicatie Maatschappelijk opvang, zwaarte Licht, Midden of Zwaar of een Justitieel ticket.

Aanvullende aanmeldeisen

Naast een goede motivatie naar zelfstandigheid hanteren we een aantal startkwalificaties:

  1. Er is inkomen.
  2. Minimaal 12 uur dagbesteding per week.
  3. Ingeschreven staan als woonzoekende.

Werkmethodiek

Op afdeling Herstart Kasperspad in Dordrecht werken we volgens de methodiek Krachtwerk. Hierin gaan we uit van de eigen kracht van de deelnemer. Wat zijn iemand zijn kwaliteiten en talenten en hoe kunnen we die inzetten om de problemen op te lossen. Wat iemand zelf kan, doet iemand zelf en wij zijn er voornamelijk om iemand een duwtje in de rug te geven. Ook gaan we uit van de presentiebenadering en staan wij als begeleiding naast je en niet boven je.

Dagbesteding

Afdeling Herstart werkt samen met 50l50 workcenter, het dagbestedingsprogramma van het Leger des Heils waar je op afdeling Groen kan werken of in de werkzaal waar je verschillende producten bestickert of inpakt. Daarnaast hebben we korte lijntjes met verschillende instanties in Dordrecht om je te helpen richting vrijwilligerswerk of een betaalde baan.

Aanwezige disciplines

Op afdeling Herstart proberen we zo veel mogelijk te werken naar zelfstandigheid. Mensen koken daarom zelf hun eigen avondeten en verzorgen hun ontbijt en lunch. Daarnaast is er in de avond altijd tijd voor een gezellig potje tafelvoetbal of het kijken van een leuke film.

Locatie

Afdeling Herstart ligt in het centrum van Dordrecht waardoor alles op loopafstand is. Op een kwartiertje fietsen kun je ook genieten van de prachtige Dordtse Biesbosch. Bushalte Centrum in Dordrecht of Centraal Station Dordrecht is op 10 minuten loopafstand.

Overige voorzieningen

Op afdeling Herstart hebben we gratis wifi, een bewonerscomputer die iedereen mag gebruiken. Je kunt er sporten en er is een gezamenlijke huiskamer.