Gemengd wonen Place2BU

Zorgaanbod
Ambulante begeleiding en hulp
Beschrijving
Specialistische ambulante ondersteuning (tijdelijk)
Product
Voortgang
Gemeente
Utrecht
Aanmelden

Aanmelden kan via het Bureau Trajectmanagement (BTM). Het BTM is op werkdagen bereikbaar van 09.00 tot 16.30 uur op 088 - 890 79 00. Ook kunt u hier terecht voor inhoudelijke vragen over de zorg die wij leveren, financiering en de actuele wachttijden.

cloud_download Aanmeldformulier Ambulant LdH-MN (docx)
Toon meer
Gemengd wonen Place2BU />
								<div class=
location_on
Kanaalzichthof
3541 EW Utrecht

Informatie & kenmerken

Voortgang is tijdelijke, specialistische hulp aan huis (ambulante begeleiding). Meestal is er sprake van meervoudige problematiek, zoals verslaving in combinatie met geen sociaal netwerk, geen werk of dagbesteding, psychiatrische problemen of schulden. Samen pakken we stap voor stap leefgebieden aan, door te helpen met administratie, het huishouden, psychiatrische problemen, verslaving en omgaan met justitie.

accessibility
Doelgroep
Jongeren
Volwassenen
single_bed
Leefsituatie
Eigen appartement
Eigen keuken
Eigen sanitair

Specificaties

Place2BU bestaat uit vier woongebouwen met 490 zelfstandige eenkamerstudio’s en een aantal gemeenschappelijke ruimtes. Ongeveer de helft van de studio’s is voor jongeren van 23 tot 35 jaar. De andere studio’s zijn voor statushouders en voor mensen die afkomstig zijn uit de maatschappelijke opvang en er aan toe zijn om (weer) zelfstandig te wonen. Iedereen in Place2BU woont zelfstandig. De mensen in de laatste twee groepen krijgen begeleiding. 

Veel ruimte om samen te zijn

In de gemeenschappelijke ruimtes op de gangen kun je met je buren samen koken, eten, relaxen of studeren. Je zorgt er natuurlijk met elkaar voor dat de ruimtes schoon, opgeruimd en dus gezellig blijven. Ook hebben wij een gezellige gezamenlijke woonkamer in het centrumgebouw waar je ook onze sociaal beheerders kunt spreken voor antwoorden op je vragen of gewoon voor een leuk gesprek. Je kleren wassen kan trouwens ook in dit gebouw, want Place2BU heeft een eigen wasserette.

Locatie

Place2BU bevindt zich in de woonwijk Leidsche Rijn in Utrecht. Wij zitten tussen de bekende gele brug en de nieuwe fietsbrug. Place2BU is goed bereikbaar en je bent daardoor snel in het centrum van de stad. 

 ➞ Meer weten over Place2BU? Klik hier.